Dizajnersko pohištvo lahko krasijo tudi čičkeračke. Tako so se odločili pri pohištvenem podjetju Ligne Roset, saj so k sodelovanju povabili britanskega umetnika Jona Burgermana, ki dandanes dela v New Yorku. Umetnik, ki je eden izmed najbolj cenjenih umetnikov na svojem področju, je s svojimi prepoznavnimi čičkeračkami okrasil novo linijo pohištva, poimenovano Comics.

Dizajnersko pohištvo pohištvenega podjetja Ligne Roset je bilo s pomočjo umetnika Jona Burgermana, ki je znan po svojih barvitih čičkeračkah, deležno sveže in barvite preobrazbe. Nova pohištvena linija, preoblečena v tkanino Comics sestoji iz dizajnerskih pohištvenih kosov, ki jih krasijo živobarvne “krace” in ilustracije, ki spominjajo na grafite.

Dizajnersko pohištvo Kirkby x Jon Burgerman x Ligne Roset.

Dizajnersko pohištvo Kirkby x Jon Burgerman x Ligne Roset.

Burgerman je s pomočjo barv, voščenk, barvic, črnila in flumastrov ustvaril unikatno tkanino iz 100 odstotnega bombaža, ki so jo nato reproducirali s pomočjo napredne digitalne tiskalne tehnologije, kot so to poprej že naredili pri podjetju Kirby Design, s katerim umetnik tudi sodeluje. Izbrani pohištveni kosi Ligne Roset, med katerimi sta tudi fotelja Togo in Calin, so tako na voljo tudi v novi, porisani podobi.

Ogled galerije – dizajnersko pohištvo Kirkby x Jon Burgerman x Ligne Roset