Tisti, ki se letos odpravljate v študentski dom, se boste verjetno srečali s temi stvarmi.

‘Faks’ se približuje, s tem pa boste tudi odprli novo poglavje v življenju. Nekateri se boste prvič ločili od staršev, prevzeli odgovornost in vzeli stvari v svoje roke. Čeprav se bo na spremembe treba navaditi, se boste kmalu začeli zavedati, da je življenje v domu resnično najboljše.

Imata popolnoma različne urnike.

Verjetno bosta imeli popolnoma drugačen urnik, kar je povsem v redu. Vaša sostanovalka je lahko jutranja oseba, vi pa nočna, potrebovali bosta nekaj časa, da ugotovita, kakšno je popolno ravnotežje, ki vaju bo naredilo srečno.

Dolga predavanja bosta zaključili s pico.

Pozna študijska predavanja na fakulteti so neizogibna. V knjižnici, skupnih prostorih ali sobi bosta zelo pogosto naporne dni zaključili s pico in dolgim pogovorom. Ker sta obe trdo delali, se lahko nagradita z rezino vaše najljubše pice.

Priprave na nočne izhode se bodo spremenile v plesno zabavo.

Študiranje ni namenjeno samo učenju in opravljanju izpitov. Pomembno vlogo imajo tudi dogodki. Z vašo ‘partnerko pri kriminalu’ se bosta imeli najbolje, ko se bosta skupaj pripravljali na zabavo. Med pomerjanjem oblačil, ličil in obutve si bosta prižgali najljubšo glasbo in  vajina soba se bo spremenila v plesišče, na katerega se že tako ali tako odpravljata. Dve zabavi v eni!

Imeli bosta edinstveno tradicijo, ki jo bosta poznali samo vedve.

V času skupnega življenja bosta ugotovili, da imata podobne interese, zato bosta oblikovali zabavne tradicije, ki bodo zgolj vama jasne. Če ugotovita, da dobro pripravljata jedi, se dogovorita, da vsako nedeljo poskusita nove recepte.