V 15 letih so za potrebe filma Hitri in dryni uničili številne pregrešno drage jeklene konjičke. Insure the Gap je izračunal, koliko bi nas v resničnem življenju stala povzročena škoda.

Ste kdaj pomislili, koliko škode je nastalo med snemanjem filmov iz serije Hitri in drzni? Tega izračuna so se lotili pri podjetju Insure The Gap. Skupna (hipotetična) škoda v sedmih delih franšize znaša vrtoglavih 527 milijonov ameriških dolarjev, z osmim delom pa se bo znesek zagotovo pomaknila že čez 600 milijonov.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Fate of the Furious (Hitri in drzni 8, 2017)

 V filmih Hitri in drzni smo videli veliko zvite pločevine.


V filmih Hitri in drzni smo videli veliko zvite pločevine.

Od filmskih likov je največ škode povzročil Deckard Shaw (Jason Statham), ki je do danes odgovoren za 187 milijonov dolarjev škode. Najbolj uničujoč je bil sedmi del. V filmu Hitri in drzni 7 so uničili tudi najdražji avtomobil, ki so ga kadarkoli uporabili v franšizi, in sicer Lykan Hypersport (W Motors), ki stane kar 3,5 milijona dolarjev.

 V sedmem delu so uničili največ avtomobilov.


V sedmem delu so uničili največ avtomobilov.

V sedmih deli so sicer poškodovali kar 179 avtomobilov. Od tega so jih popolnoma uničili 142, tudi 37 predelanih (uničena sta bila tudi tank in helikopter). Skupile so jo tudi številne stavbe, 53, če smo natančni. 31 jih je bilo uničenih. Akterji filmov so poškodovali ali uničili tudi 432 drugih predmetov. Še ena zanimivost. Dominikova ekipa (Vin Diesel) je povzročila precej več finančne škode kot zlobci.