Pred nami so zelo vroči meseci, zato je pomembno, da ne pozabite na zaščito proti soncu. Da ne boste tudi letos opečeni, vam razkrivamo 7 kritičnih točk, na katere po mnenju dermatologov vedno pozabimo nanesti sončno kremo.

Tu se lahko poučite, kako se bolje zaščititi proti soncu. To je namreč 7 kritičnih točk, na katere po mnenju dermatologov vedno pozabimo nanesti sončno kremo.

Lasišče

Če boste zelo dolgo na soncu, si kremo vtrite tudi na prečko med lasmi. Tudi ta del kože je namreč občutljivo na škodljive sončne žarke.

Ušesa

Dermatologi poročajo, da si pogosto pozabimo namazati ušesa. Vendar pa so ta, sploh v primeru spetih ali kratkih las, zelo izpostavljena sončnemu vplivu.

Ustnice

Na ustnice pogosto pozabimo, saj je njihova konstitucija precej drugačna od preostalega kožnega tkiva. Vendar jih sončni žarki prav tako lahko poškodujejo. Priporočamo, da uporabite poseben vazelin z zaščitnim faktorjem.

Veke

Po licih in nosu se nikoli ne pozabimo namazati s sončno kremo, na veke pa se po navadi sploh ne spomnimo. Vendar pa je koža na vekah izjemno tanka in zato še toliko manj odporna na škodljive vplive sonca. Ne pozabite na ta predel, sploh če se boste sončili z zaprtimi očmi.

Vrat

Na vrat sicer pogosto pomislimo, vendar pa ga s sončno kremo namažemo zelo površno. Glede na to, da je eden izmed najbolj izpostavljenih delov telesa, to ni ravno pametno.

Stopala

Zgornji del stopal tu in tam še namažemo s sončno kremo, na spodnji del pa se zlepa ne spomnimo. Vendar nas tudi tam lahko opeče, sploh če se sončimo na trebuhu in stopala dolgo časa nastavljamo soncu.

PREBERITE ŠE: Skrb za zdravje tudi na delovnem mestu

Dlani

Ker sončno kremo mažemo z dlanmi, imamo morda občutek, da smo zanje poskrbeli. Tako pa pogosto pozabimo na zgornji del dlani ter ga pustimo nezaščitenega.