Vila, ki jo predstavljamo tokrat, veliko pozornosti vzbuja zaradi svoje stene, ki se sčasoma preobrazi v streho. Vas zanima, kako je to sploh mogoče?

Torinsko arhitekturno podjetje WAFAI je predstavilo načrte za razkošno enodružinsko vilo, ki bo zrasla ob švicarskem jezeru Türlersee – ta je posebna predvsem zaradi svoje postopoma dvigajoče se stene, ki učinkovito nadomešča streho.

Ustvarjalci so navdih pri snovanju hiše Lake House našli pri obdajajoči okolici – to je razvidno zlasti ob pogledu na ukrivljeno stekleno fasado, ki izraža neposredno povezavo z zunanjim okoljem in naravni svetlobi omogoča vstop v notranje prostore.

Lake House

V notranjosti stavbe se nahaja odprt dnevni prostor, ki odlično sledi steni, ki se sčasoma spremeni v streho. Krasi ga elegantno stopnišče, po katerem se je mogoče povzpeti do prvega nadstropja. Futuristična hiša prav tako vključuje bazen, ki ‘plava na jezeru’ in tako zamegljuje mejo med naravnim in umetnim.

Za konec imamo za vas še nekoliko slabšo novico. Vila Lake House na žalost vsaj zaenkrat še ne bo zgrajena, saj naročniku ni uspelo pridobiti zemljišča ob švicarskem jezeru. Upamo, da nekoč bo!

Galerija: Lake House