Splošno znano dejstvo je, da imajo vsake oči svojega malarja. Vsakemu se zdi na posamezniku privlačno nekaj drugega. A obstajajo lastnosti, ki nas naredijo manj privlačne za vsakogar. Vsak izmed nas se kdaj znajde v situaciji, ko ne more nadzorovati vseh dejavnikov in postane nekoliko manj privlačen. A mnoge izmed spodnjih spremenljivk so v veliki meri stvar osebne odločitve posameznika. Če na lestvicah spodaj naštetih lastnosti merite preveč visoko, je mogoče čas, da pretehtate, ali ne bi bilo bolje spremeniti svojega vedenja.

Lastnosti, ki nas naredijo manj privlačne:

Stres

Leta 2013 je bila v reviji Biology Letters objavljena študija, ki je ugotavljala, da so ženske, ki sproščajo visoko količino kortizola (stresnega hormona), moškim manj privlačne, kot tiste, ki imajo nižjo raven tega hormona.

Stres nas dela neprivlačne

Stres nas dela neprivlačne.

Nepoštenost

Raziskave so pokazale, da je nepoštenost ena izmed najbolj odbijajočih lastnosti, ki jih posameznik lahko ima. Nakazuje na nizko samozavest in nezanesljivo osebnost.

Pomanjkanje spanca

Spanje je ključen proces regeneracije telesa in uma. Tisti, ki trpijo za dolgoročnim pomanjkanjem spanca, so lahko manj privlačni. Izraz lepotni spanec očitno ni iz trte zvit.

Lepotni spanec je pomemben

Lepotni spanec je pomemben.

Nesramnost

Glede na kitajsko raziskavo iz leta 2014 so posamezniki, ki so bili označeni kot nesramni, ostalim ljudem veliko manj privlačni od tistih, ki so bili prijazni.

Zaprta telesna govorica

Sključena drža telesa, kot so na primer prekrižane roke in sključena ramena, je veliko manj privlačna, od odprte telesne govorice, ki gledalcu oziroma sogovorniku sporoča dostopen in topel značaj.

Zaprta telesna govorica je manj privlačna

Zaprta telesna govorica je manj privlačna.

Lenoba

Raziskave ugotavljajo, da ljudje posameznike, ki so leni, drugi zaznavajo kot dolgočasne. Aktivno življenje ni le pot do zdravja in lepše postave, temveč je že samo po sebi videno kot bolj privlačno.

Vzvišenost

Ljudje, ki dajo vtis, da so vzvišeni nad svetom, so za mnoge manj privlačni od dostopnih ljudi. Moški še mogoče lahko zaigrajo na karto misterioznega Doriana Graya, ženska z zavihanim nosom pa hitro izpade koketa.

PREBERITE ŠE: Zakaj se zaljubimo? Tukaj je 8 znanstveno dokazanih razlogov!

Vzvišenost ni pot uspešnega flirtanja

Vzvišenost ni pot uspešnega flirtanja.

Pomanjkanje smisla za humor

Psihologi na univerzi Ulster so prišli do zaključka, da so ljudje brez smisla za humor izjemno neprivlačni. To velja za oba spola. Smeh ni torej samo pol zdravja, temveč tudi pol uspeha do uslišane ljubezni.