Po zložljivem oziroma upogljivem pametnem telefonu na trg kmalu prihaja tudi prvi upogljivi prenosnik na svetu (2019) – predstavil ga je Lenovo, ki nas je v preteklosti že večkrat razveselil z domiselnimi inovacijami. To je Lenovo ThinkPad X1.

Lenovo je tehnološki svet presenetil z novico, da razkriva prvi upogljivi računalnik na svetu (2019)Lenovo ThinkPad X1 bo delovala v operacijskem sistemu Windows, na prvi pogled pa je videti kot navadna tablica, ko jo prepognemo, pa se spremeni v majhen prenosnik. Proizvajalci z njo ciljajo predvsem na ljudi, ki veliko potujejo, zaradi česar potrebujejo prenosljiv računalnik, ki ga odlikuje vsestranskost.

Lenovo bo napravo izdal naslednje leto, a je svojim privržencem že ponudil nekaj dragocenih informacij – računalnik bo poganjal še neznani Intelov procesor. V odprtem načinu bo vsebino v ločljivosti 2K prikazoval 13,3-palčni OLED-zaslon, v priprtem pa dva 9,6-palčna zaslona. Uporabnikom bodo na voljo tudi stereofonski zvočniki, dva priključka USB-C in infrardeča kamera. Računalnik obenem podpira tipkovnico Bluetooth in pisalo Wacom.

Da upogljive naprave kupcev ne prepričajo najbolj, dokazuje že nedavno izdani pametni telefon Samsung Galaxy Fold. Zanimivo bo spremljati, ali bo Lenovu z novim izdelkom uspelo zadovoljiti tehnološke navdušence. To bomo lahko izvedeli komaj naslednje leto.