Grška lepotica, poletna hiša Maison Kamari, ki se nahaja na grškem otoku Paros, je pravi arhitekturni dragulj in prava rezidenca za vse petične ljubitelje arhitekture ter estetike.

Maison Kamari, ki stoji na grškem otoku Paros, je dragulj arhitekturnega biroja Re-act Architects. Za hišo, ki je bila zamišljena kot poletno zatočišče, so navdih poiskali v kikladski arhitekturi in v preprosti kvadratni obliki. Lepotica, ki sredi divje narave gleda na Egejsko morje, je moderna in minimalistična. Tako poletna hiša kot bazen sta nameščena tako, da lahko obiskovalci ves čas uživajo v prelepem razgledu. Stopnice z glavne terase vodijo naravnost do bazena in tako sledijo naravni krivulji. Druge stopnice vodijo na streho, ki ponuja osupljiv panoramski razgled na morje in gorovje.

PREBERITE ŠE: Rezidenca Gota Dam: afriška lepotica za “zlobce”

Poletna hiša Maison Kamari

Poletna hiša Maison Kamari

Arhitekti so se osredotočili na čist dizajn. Lastnika hiše sta namreč filmska in glasbena ustvarjalca, ki si delita občutek za estetiko, prav tako pa sta veliko pripomogla k opremljanju in zasnovi hiše. Intima, domačnost in udobje so glavni elementi. Za opremljanje interierja so uporabili kose iz sredine stoletja, ki so jih ustvarili sloviti oblikovalci iz Pariza, Aten in Parosa ter tako hiši dali pridih sredozemske boemske elegance.

Ogled galerije – poletna hiša Maison Kamari