Avdiooprema nikoli ni bila pretirano privlačen kos opreme, a z lebdečim predvajalnikom glasbe v podobi oblaka Making Weather se to spreminja. Gre za daleč najbolj nenavaden in atraktiven predvajalnik, kar ste jih videli.

Making Weather je lebdeči predvajalnik glasbe, ki posnema obliko oblaka, kopastega, če smo natančni. Ne le oblike. Tudi vedenje. Med predvajanjem glasbe namreč ‘bliska’ v ritmu glasbe in tako ustvarja edinstveno vzdušje.

Edinstven zvočnik, ki ustvarja posebno atmosfero.

Edinstven zvočnik, ki ustvarja posebno atmosfero.

Oblak lebdi nad ogledalom, ki je del zvočniškega podstavka. Gre že za drugi tovrstni izdelek podjetja Richard Clarkson Studio, ki je pred časom že začelo prodajati edinstven viseči zvočniki v obliki oblaka, v katerem prav tako nastajajo svetlobni učinki, podobni nevihtam. Oblak so pripravili skupaj s podjetjem Crealev, ki je specializirano za lebdeče izdelke. Oblak iz steklenih vlaken lebdi nekaj centimetrov nad zvočnikom, se vrti in je z bliskanjem po taktu glasbe (LED-luči) prava atrakcija.

Oblaku daje energijo polnilna baterija, za lebdenje pa je zadolžen podstavek, ki mora biti priključen na vir energije in ustvarja magnetizem. Čeprav je trenutno zgolj v fazi prototipa, pa avtorji obljubljajo serijsko proizvodnjo.

PREBERITE ŠE: Fireside Audiobox – zvočnik, ki bruha ogenj v ritmu glasbe!

Lebdeči predvajalnik glasbe Making Weather upravljamo z daljinskim upravljalnikom.

Puhasti predvajalnik glasbe Making Weather: