Zima na koži obraza pušča vidne posledice. In da nam ne bo potrebno zapravljati veliko, lahko odlične pripomočke za nego najdemo kar v domači kuhinji. Pobrskajte za našim izborom gladilnih, vlažilnih in obnovitvenih naravnih različicah domače maske za obraz na osnovi medu, avokada in ovsenih kosmičev.

Domače maske za obraz so ravno pravšnja rešitev za  poživitev kože in njeno hidratacijo, saj bodo odstranile odmrle kožne celice in nepravilnosti, ki se nabirajo zimskem obdobju. Kupljeni kozmetični izdelki pogosto vsebujejo agresivne kemikalije, kar še poslabša stanje. Zato smo poiskale naravne alternative, enostavne za uporabo, saj jih bomo našli kar med vsakodnevnimi domačimi živili.

 

1. Hranilna mehkoba

Sestavine:

  • 2 žlici medu
  • 2 žlici polnomastnega mleka

Sestavine zmešamo v majhni skledi in jih pogrejemo za nekaj sekund. S prsti nanesemo na obraz in pustimo delovati 10 minut. Na koncu speremo s toplo vodo.

Med bo poskrbel za mlajši videz, medtem ko bo mleko pomagalo odstraniti odmrle kožne celice in hkrati pomirilo suho kožo.

Med in mleko

Med in mleko

2. Mladostna sprostitev

Sestavine:

  • 1 avokado
  • 1 žlica medu

V skledi potlačimo en avokado in mu primešamo žlico medu. Nanesemo na obraz in počakamo 15 minut. Na koncu speremo s toplo vodo.

Zdravilne maščobe ter 25 pomembnih vitaminov in hranilnih snovi v avokad bodopomladile in osvežile utrujen videz kože.

Med in avokado

Med in avokado

 

3. Sijoča preobrazba

Sestavine:

  • 2 žlice ovsenih kosmičev
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica vroče vode

V mešalniku zmešajte kosmiče, ki jim dodate med in vodo ter mešajte dokler ne nastane gosta tekstura. Nanesite na obraz in pustite stati 20 – 30 minut. Maska se bo sčasoma strdila, s čimer bo nastal nežen peeling pri odstranjevanju s krpo.

Ovseni kosmiči vsebujejo polisaharide, ki za seboj pustijo zaščitni film in s tempreprečujejo izsušitev kože. Poleg tega na naraven način odstranjujejo umazanijo in olje iz por. Maska, ki bo vašo polt naredila čisto in neverjetno sijočo.

Med in ovseni kosmiči

Med in ovseni kosmiči