Mercedes-Benz X je luksuzni pick-up, ki bo odslej zmožen premagovati tudi zahtevnejši teren. Z malo domišljije je postal luksuzno vozilo, v katerem lahko odslej tudi bivate.

Že na zunaj deluje Mercedes-Benz X z Matzker MDX predelava sila zanimivo. Oglati ‘prikoličasti’ dodatek se skorajda zlije s karoserijo razreda X, zahvaljujoč strešnemu ‘predalu’, ki je opremljen z LED svetlobnim trakom in se barvno ujema s karoserijo. A še bolj zanimive stvari najdemo v notranjosti, v katero jim je uspelo spraviti prav vse, kar potrebujemo na kampiranju, zato je Matzker Mercedes-Benz X MDX luksuzno vozilo, v katerem lahko odslej tudi bivate.

Vrata zadnjega dela se odpirajo navzgor, kot smo videli že pri klasičnih Mercedes-Benzih. Za njimi se skriva majhna kuhinja s štedilnikom, kuhinjsko korito, hladilnik in veliko dodatnega prostora za hrano in druge zaloge. Med obrokom imamo na voljo mesto za sedenje, ki sicer služi kot spalna površina. Ko odpremo streho, pridobimo s tem dovolj prostora, da lahko odrasel človek vzravnano stoji v prostoru, po želji pa si lahko na višini strehe vgradimo še dodatno ležišče.

Matzker Mercedes-Benz X MDX

Za terenske pustolovščine imamo na voljo višje nastavljeno podvozje z večjim vzmetenjem in zaporo zadnjega diferenciala. Osnovna predelava vas bo stala od 89.900 evrov dalje, z upoštevanjem še dodatnih opcij in seveda avtomobila Mercedes-Benz X, lahko cena naraste tudi do 180.000 evrov. Ali je to veliko ali ne, ve vsak posameznik pri sebi, če pa ceno primerjamo s podobnimi predelavami, lahko hitro ugotovimo, da MDX predelava prav nič ne izstopa iz povprečja.

Galerija slik ‒ Matzker Mercedes-Benz X MDX