Dnevi, ko nam ne bo treba stati v McDonaldsu v vrsti, so blizu. Ta je namreč razkril načrte za dostavo svoje hrane na dom. Namesto pice ali kitajske hrane boste tako lahko v bodoče na dom naročili tudi McDonaldsov burger. Ker ste si ti od nekdaj želeli.

Se nam obeta McDelivery? McDonald’s bo morda že kmalu začel svojo hrano dostavljati tudi na dom. V zadnjih petih letih se namreč ta največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu, ki dnevno postreže 68 milijonov strank, sooča s padcem obiska in prav dostava na dom bi lahko ustavila ta negativni trend.

PREBERITE ŠE: STRAW: McDonald’s izdelal revolucionarno slamico za ”shake”

 McDelivery je že prisoten na azijskem trgu.


McDelivery je že prisoten na azijskem trgu.

Dostava na dom je 100-milijardni posel in McDonald’s v njem vidi veliko priložnost, razlaga McDonaldsov strateginja Lucy Brady. McDonald’s sicer že dostavlja hrano na dom in sicer na Kitajskem, v Južni Koreji, Maleziji in Singapurju, predvsem ameriški in evropski trg pa vidijo kot neizkoriščen potencial. Poleg tega nameravajo še letos kupcem ponuditi možnost mobilnega naročanja in plačevanja v več kot 20 tisoč restavracijah po svetu (skupno jih ima že preko 35 tisoč v 119 državah sveta).