“Gospodje, naznanjamo vstop v razred GT3”, so besede direktorja skupine McLaren - Martina Whitmarsha. Mclaren MP4 - 12C GT3 je dirkalnik pripravljen za privatne dirkaške ekipe, gospode, ki so vselej del moto športa. Zatorej gospodje, prižgite svoje motorje!

Če je serijska izvedba MP4-12C hudobno vozilo ekskluzivnega razreda peščice tistih avtomobilov, ki mejijo na legende. Potem je Mclaren MP4 – 12C GT3 dirkalna predelava na ključ, ki bo v razredu serije GT3 delala družbo legendarne-mu Ferrari 458 Italia.

Serijskega MP4 – 12c so podvrgli vsem znanim dirkaškim shujševalnim prijemom in v sodelovanju z dirkaškim oddelkom pripravili dosti lažje vozilo, ki je popolnoma zrelo za dirkaško tstezo. Presenetljivo je, da so se pri McLaranu odločili, da avtomobilu, ki ga sicer poganja 3.8 litrski Twin-Turbo z V8 postavitvi-jo, zmanjšajo moč in sicer iz serijskih 592 konjev na dirkaških 493 konjev. Zmanjšanje moči motorja je predvsem optimizacija za dirkaške pogoje in vzdržljiv-ost avtomobila na daljših preizkušnjah. Prav tako so se odločili za športnejši menjalnik, ki v dirkaški različici premore le 6 prestav, med tem ko v serijskem avtomobilu lastniki lahko posežejo še po 7 prestavi. Vse skupaj z zmanjšano težo zaradi naprednih dirkaških materialov pomeni precejšnjo razliko med serijsko in dirkaško različico.

Galerija McLaren 12C GT3

McLaren bo dobavil le 20 primerkov, tistim gospodom, ki bodo pokazali zadostno mero želje po tovrstnem stroju in seveda “pre”debelo denarnico. Le tem bo McLaren ponudil tudi celovit servis dirkaškega oddelka, ki bo skrbel tudi za vzdrževanje tovrstnega voza.