Mercedes-Benz G63 AMG je pošastno, a luksuzno terensko vozilo, ki mu na svetu ni para. Zdaj pa dobiva še lastnosti oklepnika in mu po novem do živega ne bodo prišle niti granate, da o metkih niti ne govorimo. Zahvala za to gre podjetju Inkas Group, ki je svetu že dalo nekaj izjemnih oklepnih vozil. A če imate milijon razlogov za strah glede vaše varnosti, upam, da imate tudi milijon dolarjev.

Mercedes-Benz G63 AMG je kot manekenka na modni reviji vajen menjati ”obleke”, a zdaj lahko mirno trdimo, da je nova ”kolekcija” najbolj varno luksuzno terensko vozilo na svetu, v katerem boste lahko tudi v žarišču vojne povsem mirno srkali pijačo iz mini bara, medtem ko bodo okoli vas granate pokale kot kakšne čičole pod nogami in zgolj ”žgečkale” dno vozila.

PREBERITE ŠE: Range Rover Holland & Holland – najdražji Land Rover vseh časov

Svoji neprebojnosti se ima 544-konjski terenec zahvaliti Inkas Groupu, ki je ta kleni terenec s 5,5-litrskim V8 biturbo agregatom, pospeškom do 100 km/h v 5,4 sekundah in končno hitrostjo 210 km/h, spremenil v luksuzni bunker na štirih kolesih. Ker pač nikoli nismo dovolj varni. A zanj boste morali precej razvezati mošnjiček, saj vas bo olajšal za miljon ameriških zelencev. Kar pa je drobiž za kakšnega diktatorja.

Ogled galerije – Mercedes-Benz G63 AMG