Ducati Diavel 1260, ki se je pokazal v svoji produkcijski podobi, je močnejši in zapeljivejši. Februarja pa si lahko obetamo tudi ostrejšo različico – Diavel S.

Ducati Diavel 1260 je močnejši in zapeljivejši, ima tudi opaznejšo držo na cesti. Diavel se je razkril s športnim 6-stopenjskim menjalnikom in motorjem Testastretta DVT 1261, ki ima vgrajen sistem Desmodromic Variabile Timing, ki ga Ducati uporablja za optimalen nadzor ventilov, od prvega pa vse do najvišjega obrata.

1262 kubičnih centimetrov velik motor pridela približno 159 konjskih moči, nadgrajena šasija pa uporablja Boschev zavorni sistem ABS, ki je prilagojen za vožnjo skozi ovinke. Spremenjen položaj sedenja omogoča izboljšano krmiljenje in nadzor nad motornim kolesom.

In če vam vse to ni dovolj, si v mesecu februarju obetamo ostrejšo različico – Diavel S, ki bo imela nadgrajeno Ohlinsovo vzmetenje, izboljšane zavore in Ducatijev Quick Shift Evo menjalnik. Novi Ducati Diavel ne samo da je lep, temveč izredno zmogljiv in zavidanja vredno motorno kolo.

Galerija: Ducati Diavel 1260