Sezonske spremembe modnih smernic predstavljajo v moškem svetu nekoliko bolj težaven koncept. Za večino moških je ideja o spremembi svojega stila vsakih šest mesecev naporna naloga... in resnici na ljubo se najbolj stilski moški na tem planetu trdno držijo preizkušene formule in modnega sloga. Z novim letom 2016 in pomladjo na obzorju, prihaja nekaj elementov moške garderobe, ki bodo subtilno posegli v moške garderobe in jim tako ponudili sodoben videz.

Kakšna bo moška moda 2016?

Uglajenost

Vsi se zavedamo, kako daleč je segel modni vpliv hipsterjev. A za moškega, ki mu ta videz ni povšeči, pomlad 2016 prinaša uglajenost in eleganco. Prefinjeni suknjiči, ravno krojene hlače in sijoče tkanine so tisto, kar naredi moškega elegantnega.

Uglajenost - Dunhill

Uglajenost – Dunhill

Modna fuzija svetov

V letošnjo modno pomlad so se vpletli tudi globalni vplivi – azijsko-afriško-ameriška modna fuzija je tako zasedla modne piste pri Luisu Vuittonu, pri Dolce & Gabbana pa je prevladoval spoj med Šanghajem in Sicilijo.

Modna fuzija svetov - Gieves & Hawkes

Modna fuzija svetov – Gieves & Hawkes

Sproščenost

Da bi modni oblikovalci dodali luksuz tudi k najbolj običajnim oblačilom, so posegli po kašmirju. Vse skupaj pa za pomlad 2016 nadgrajujejo s stilom, ki spominja na pižamo – s pižamo tako eksperimentirajo pri Dolce & Gabbani, Marc Jacobsu in Ballyju.

Sproščenost - Bally

Sproščenost – Bally

Fuzija športnega in elegantnega

To leto so se v najbolj tradicionalne kroje pomešali dinamični športni elementi – telovniki s trenirkami, nenavadne jakne z elegantnimi majicami in športne hlače s formalnimi jaknami.

Fuzija športnega in elegantnega - Brioni

Fuzija športnega in elegantnega – Brioni

Nazaj v otroštvo

V moških oblačilih za pomlad 2016 je zaznati igrivost – motivi skakajočih zajcev in raket, ki jih najdemo pri Pradi, ali pa potiski, čačke in vseprisotni madeži – letos je v modi regresivna terapija za moškega, ki svoje življenje preživlja v elegantni obleki.

Nazaj v otroštvo - Prada

Nazaj v otroštvo – Prada