Največji modni trendi za jesen in zimo 2018 zbrani na enem mestu.

Tukaj so največji trendi v moški modi za jesen in zimo 2018!

Devetdeseta

Kompleti trenirk, mehki klobučki v obliki narobe obrnjenega vedra in (pre)velike superge: devetdeseta so se vrnila. S trendom so se odlično poigrali pri Pradi, Dolce & Gabbani, Marniju in Versaceju. Če vam je trend všeč, potem je morda najbolje, da investirate prav v ta nenavaden klobuček.

Plastenje usnja

Veliko modnih oblikovalcev, ki so predstavili svoje kolekcije za jesen in zimo, je navdih jemalo tudi v filmu Matrica, saj smo bili priča (pre)velikim, dolgim usnjenim plaščem tako pri Fendiju in MSGM-ju kot tudi pri Paul Smithu in Dunhillu. Če ste zares pogumni, potem se poleg plašča odločite še za usnjene hlače.

Pohodnik

Pri Louis Vuittonu so predstavili pohodniške čevlje v videzu pitonove kože in velike nahrbtnike nappa, pri Giorgiju Armaniju so imeli škornji na zavezovanje videz švicarskih plezalnih čevljev. Christopher Raeburn je posegel po bolj purističnem trendu – z njegovimi plašči, škornji in čevlji bi se lahko resnično povzpeli na kakšno goro. To jesen si torej kupite kakšen par kakovostnih pohodniških čevljev.

Rjava

Rjava je kraljica te sezone. Fendi je povedel z jaknami na dvojno zapenjanje, anoraki in plašči z ovčjo koži, medtem ko sta Kim Jones in Louis Vuitton pokazala vrsto plaščev, bomberjev in dekonstruiranih suknjičev. Ste pogumni? Odločite se za rjavo obleko.

Rodeo

Trend Divjega zahoda ni posegel samo v letošnjo jesensko in zimsko modo za ženske, ampak je pogumno prikorakal tudi v moško modo. Kavbojski škornji so tako zavzeli modne piste tako v Milanu, Londonu kot tudi v Parizu. Iz kačje kože jih je izdelal H&M Studio, bleščeče beli so bili pri Calvin Kleinu, ultrakoničasti in superagresivni pa so bili pri Givenchyju.

Karo

Bolj kot se karo vzorci mešajo, bolje bo. Donatella Versace je prevzela pobudo z eno izmed njenih najboljših kolekcij v zadnjih letih. Svetle kariraste jakne so se združile s hlačami s škotskim karom in karirastimi srajcami. Pri Marniju je bilo podobno, saj je Francesco Risso pokazal svoje (pre)velike kare na enako (pre)velikih plaščih.