Od moških se pričakuje, da so neizprosno pogumni, zato pogosto mislimo, da nimajo svoje ranljive plati. A jo imajo.

Si mislil/-a, da se (drugi) moški ne srečujejo s podobnimi skrbmi in negotovostmi kot ti? V resnici je pač tako, da smo pod kožo vsi krvavi. Tu si lahko prebereš 10 skrivnih strahov moških, o katerih redko spregovorijo.

Kakšno je njihovo telo

Mlade ženske se na vsakem koraku srečujejo s sodobnimi lepotnimi ideali, ki jih silijo v bolj ali manj ekstremne posege v lastno telo. Čeprav so lepotne smernice za moške nekoliko bolj ohlapne, predvsem pa družba od njih ne zahteva, da so v prvi vrsti lepi, to še ne pomeni, da jih ne skrbi, kako so videti.

Denar

Kako preživeti družino? Kako zavarovati svoje ljubljene? Dandanes se to v veliki meri povezuje z denarjem in od moških se bolj kot od žensk pričakuje, da ga bodo priskrbeli v zadostni meri.

Skrb za denar je pri moških zelo pogosta

Višina

Današnji ideal moškega je zagotovo visok moški. Čeprav to nikakor za skoraj nobeno žensko ni nekaj, kar bi bilo najpomembnejše, pa je še vedno zelo neprijetno, če si majhen moški v svetu, kjer so popularni velikani.

Drugi moški

Moško ljubosumje je veliko manj očitno kot žensko, zato ga marsikdaj sploh ne opazimo. Če zaznaš, da je tvoj partner ljubosumen, a o tem ne spregovori, lahko ti odpreš to temo pogovora.

Tudi moški se počutijo ogrožene

Premalo izkušenj v romantičnih odnosih

Tako kot pri denarju se tudi pri seksu od moških pričakuje, da bodo vodilni akterji. To zanje marsikdaj predstavlja vir strahu, saj so lahko ravno tako neprepričani vase kot vsako drugo bitje.

Dlake

Pri ženskah je jasno, kakšen je trend – večina sodobnih smernic promovira gladko kožo. Pri moških pa stvar še ni razjasnjena. Nekateri želijo gladko kožo, spret drugi se počutijo bolj moške, če imajo dovolj dlak. Ravno tako razpršene so preference žensk do moške poraščenosti.

Diete

»Sem na dieti,« je nekaj, kar po navadi slišimo od ženske. Pa vendar ne bi smelo biti nič nenavadnega ali sramotnega, če se moški odloči za drugačen način prehranjevanja.

Romantični odnos

Koliko knjig in nasvetov o romantičnem odnosu je vsak dan napisanih, ki ciljajo predvsem na žensko populacijo? Moški imajo na področju uravnavanja romantičnega odnosa veliko manj pomoči.

Koliko partnerjev je imela njegova punca pred njim

Vsak se boji, da nas bo naš partner primerjal s svojimi prejšnjimi romantičnimi zvezami. Če začutiš takšen strah pri svojem moškem, se poskusi o tem pogovoriti z njim.

Izražanje čustev

Že od majhnega je marsikdo naučen, da fantje ne smejo jokati. Starši jih poskušajo vzgojiti v močne posameznike, ki bodo lahko zavarovali šibkejše. Posledica takšnih zahtev je, da ima marsikateri moški težavo z izražanjem svojih čustev, kar pa še ne pomeni, da jih ne doživlja. To lahko vodi v velike osebnostne in navsezadnje težave v odnosih. Če naletiš na takšnega moškega, ga spodbudi, da naj izrazi svojo žalost ali stisko, ter mu poskusi razložiti, da jok še nikogar ni naredil šibkega – ravno obratno.

Moškim bi moralo biti dovoljeno jokati