Pokazati svojo jezo je dandanes tabu, ravno pretirano potlačevanja te pa povzroča izbruhe besa. Če se pogosto srečuješ z osebo, ki ima napade besa, si lahko pomagašs temi nasveti, kako se soočiti z ljudmi, ki so jezni nate.

Se tudi ti vse preveč pogosto znajdeš v konfliktu z nekom, ki je ves čas jezen? Preberi si članek, kako se soočiti z ljudmi, ki so jezni nate.

Ne bodi nesramen.

Ko je nekdo jezen, ne bodi do njega nesramen, saj bo to še povečalo njegov občutek frustracije in nemoči. Poskušaj se distancirati od problema ter na jeznega človeka gledati kot na nekoga, ki si ne zna pomagati, kako se upreti tem močnim čustvom.

Nadzoruj svoja čustva.

Ne zapletaj se v dvoboj z jeznim človekom. Tako se samo postaviš na ranljivo pozicijo, poleg tega pa še bolj ogroziš vajin odnos. Nadzoruj svoja čustva in poskušaj ostati vsaj nekoliko hladen.

Razumi njegov/njen problem.

Jeza je reakcija posameznika na neko oviro, ki mu preprečuje dosego želenega cilja. Z jezno osebo se boš lažje spopadel, če boš razumel njen problem.

Ne boj se zmot.

Vsak se kdaj zmoti in napačno formulira svoje argumente. Ne boj se tega –  prej ali slej to zadane vsakega. Če ugotoviš, da si se zmotil, se osebi preprosto opraviči.

Ne delaj se neobčutljivega.

Hitro nas potegne v igrico, v kateri tekmujemo, komu je manj mar. Če to počneš z jeznim posameznikom, boš samo še bolj spodkopal vajin odnos, njega pa postavili pred večjo frustracijo.

Vprašaj ga, kaj lahko pomaga pri razrešitvi situacije.

Jeznega človeka lahko mirno in naravnost vprašaš, kaj lahko storiš, da izboljšaš njegovo situacijo. Tako se bo počutil, kot da ga jemlješ resno.

PREBERITE ŠE: 6 lastnosti ženske, ki obnorijo moškega

Ne bodi vsiljiv.

Če jezna oseba še ni pripravljena govoriti s tabo o svojih čustvih, ne bodi vsiljiv. Še posebej, če ima dober razlog za svojo jezo.