Na katerih 9 destinacij lahko pobegnete to jesen?

Tukaj vas čaka 9 evropskih destinacij, ki so še posebej čudovite prav jeseni.

Gdansk, Poljska

Gdansk, Poljska

Gdansk je popolna evropska jesenska destinacija. Več in več popotnikov je navdušenih nad lepoto tega mesta, nad njegovo svežino in svobodo, ki jo omogoča. Je središče kulture, znanosti, športa in razvedrila.

Bordeaux, Francija

Bordeaux, Francija

Bordeaux je ena najlepših destinacij v Evropi in prepričani ste lahko, da vam bo obisk tega mesta pustil nepozabne spomine. Je zelo priljubljena destinacija pri popotnikih, ki iščejo pristnost, izjemne nastanitve, gastronomske izkušnje in pogled na čudovite vinograde. Ne smemo pozabiti niti na plaže Arcachona, kjer se boste zaljubili v Akvitanijo, eno najlepših regij v Franciji.

Firence, Italija

Firence, Italija

Firence obiščejo vsi, ki iščejo najbolj romantične kraje po Evropi, ene najboljših kulturnih dogodkov in seveda ene najboljših in najlepših muzejev v Evropi. Na tih jesenski dan se lahko podate v galerijo Uffizi, v katedralo Santa Maria del Fiore ali pa poiščete Michelangelovega Davida.

Bilbao, Španija

Bilabo, Španija

V Guggenheimovem muzeju v Bilbau na vas čakajo Robert Wotherwell, Yves Klein, Andy Warhol, Jean-Baptist Basquiat in drugi veliki umetniki. Če imate raje pogled na lepo pokrajino, potem obiščite katerega izmed vinogradov v okolici.

Hannover, Nemčija

Hannover, Nemčija

Hannover ni le raj za ljubitelje zelenih površin, zahvaljujoč številnim parkom in kraljevim vrtovom Herrenhausen. Hannover je popoln tudi za nakupovanje, saj ima eno najbolj priljubljenih nakupovalnih ulic v Nemčiji Georgstraße.

Torino, Italija

Torino, Italija

Jesen je res popoln letni čas za obiska Italije. Torino je jeseni prav tako kot Firence oblečen v najlepše jesenske barve.

Ghent, Belgija

Ghent, Belgija

Ghent je mesto iz pravljice. Ni najbolj znano belgijsko mesto, a je zagotovo eno najlepših mest te male države.

Budimpešta, Madžarska

Budimpešta, Madžarska

Povzpnite se na griče Budimpešte in opazujte reko, parlament, drevesa, oblečena v tople jesenske barve … V madžarski prestolnici vas čaka cel kup aktivnosti.

Barcelona, Španija

Barcelona, Španija

Park Güell, Sagrada Familia, bazilika Santa Maria de Montserrat in drugi zakladi katalonske prestolnice čakajo na vas tudi jeseni, da vam ponudijo edinstveno izkušnjo.