Veliko podrobnosti iz različnih škandalov ostane skritih. Kljub temu pa se v javnosti oblikujejo različne teorije, ki so marsikdaj tudi resnične. Na novičarski spletni strani Reddit so ljudje nedavno odgovarjali na vprašanje, katerim teorijam zarote popolnoma verjamejo in zakaj.

Poglejmo, katerim teorijam zarote ljudje najbolj verjamemo.

CIA je ubila Marilyn Monroe, ker ji je John F. Kennedy razkrival zaupne informacije.

Uradno je bil vzrok njene smrti sicer prevelik odmerek drog. Smrt znane igralke naj bi zrežiral Johnov brat Bobby in tako preprečil, da bi javnosti razkrila preveč. Mnogi verjamejo teoriji, ki pravi, da so ji podtaknili drogo in jo nato še ustrelili.

 John F. Kennedy in Marilyn Monroe.

Več informacij najdete tukaj.

Dr. Martin Luther King Jr. je bil umorjen po naročilu vlade.

Zelo verjetno je bila v smrt borca za pravice temnopoltih vpletena vlada. King je bil ubit v motelu Lorraine, streli pa so bili sproženi izza restavracije Jim’s Grill. Loyd Jowers, lastnik te restavracije, je trdil, da so bile za atentat odgovorne ameriške vladne agencije in mafija.

 Martin Luther King Jr.

Več informacij najdete tukaj.

Facebook in Google opazujeta naša dejanja na spletu.

Za to teorijo smo najbrž slišali že vsi. Po internetu kroži veliko zgodb različnih ljudi, ki jo potrjujejo. Kot primer lahko navedemo, da je posameznik v pogovoru izrekel ali napisal nekaj besed o mačkah, četudi o teh v preteklosti na spletu ni iskali informacij, v naslednji uri pa so se na njegovem profilu že pojavili oglasi za mačjo hrano.

 Pazite, kaj počnete na spletu.
Več informacij najdete tukaj.

Michael Jackson je bil kot najstnik kemično kastriran.

To se je pozneje odrazilo v ekstremni višini njegovega glasu in nenavadnemu vedenju v dobi odraslosti.

 Michael Jackson.
Več informacij najdete tukaj.

Večina teorij zarot je plod vladnih agencij.

CIA, FBI in druge vladne agencije proizvajajo številne, največkrat nesmiselne teorije, kot je denimo tista o ravnem površju Zemlje, z namenom, da zavračajo smiselne teorije zarote.

Vladne ustanove so polne skrivnosti.

Več informacij najdete tukaj.

Več informacij: TEORIJE ZAROTE, KI JIM INTERNET NAJBOLJ VERJAME