Komuniciranje na družbenih omrežjih brez emojijev je za marsikoga nepredstavljivo. Ni čudno, saj smo jih lansko leto poslali milijardo. Kaj misliš, kateri so najbolj priljubljeni?

Julij se počasi zaključuje, zaključuje se pa tudi dan emotikonov, ki ga najbolj zvesti uporabniki vsako leto slavijo v  juliju. Skladno s tem obeležjem je tudi Facebook naredil analizo najbolj uporabljanih emotikonov na njihovem družbenem omrežju lansko leto.

Rezultati vključujejo različne emojije, najbolj popularni pa so srce, torta, poljub, zardel obraz, oči v obliki src in veselo jokajoči se obraz. Ja, same dobre vibracije, zato si vzemite trenutek in se vrnite v pozitivnost.

Ko je ravno govora o pozitivnost, je Facebook ugotovil tudi, da so uporabniki Messengerja uporabljali emoji v obliki srca dvakrat pogosteje kot lani. Verjetno se vam zdi, da so te srčki v največjem številu poslali za Valentinovo, a se motite. Največ jih je bilo poslanih na novoletni večer.

Lani je bilo poslanih več kot 900 milijonov emojijev brez dodatnega besedila, saj je to bolj preprost način komuniciranja, če nimate časa, a si še zmeraj želite poslati sporočilo ljudem, ki jih imate radi.