Trebušnjaki še zdaleč niso edini način, kako dobiti raven trebuh. Le peščica ljudi ve, da je veliko lažje pridobiti privlačen trebuh, če delamo vaje stoje. Takšne vaje iz našega vsakdanjika izženejo monotonost, hkrati pa z njimi treniramo še druge mišice, ki jih v primeru navadnih trebušnjakov sploh ne bi uporabili. Tukaj so najbolj učinkovite vaje za raven trebuh.

Ta učinkovita vadba bo vzela le 10 minut, vsaka vaja pa bo trajala natanko 45 sekund.
Katere vaje torej sestavljajo to učinkovito vadbo za raven trebuh?

1. Stoječi trebušnjaki

Stojte vzravnano, z nogami skupaj. Pod pravim kotom dvignite in zravnajte nogo pred sabo ter se poskušajte dotakniti prstov na nogah. Vajo naredite za obe nogi.

2. Diagonalna podaja

Za to vajo boste potrebovali nekakšno težjo stvar, ki jo boste držali v rokah. Lahko uporabite medicinsko žogo, ročko ali pa steklenico vode. Dvignite desno nogo, ukrivite koleno, medtem pa bodite vzravnani. Zadržite položaj in se začnite diagonalno premikati čez trup – od desne rame proti levemu kolku in spet nazaj. Enako ponovite z levo nogo.

3. Poskoki z obrati

Roke upognite v komolcu in si jih dajte pred prsi. Nato začnite hitro poskakovati ter hkrati svoj trup obračati v različne smeri. Vaši boki in noge, kot tudi vaše pokrčene roke, se morajo premikati z ene strani na drugo.

PREBERITE ŠE: Živila, ki topijo maščobo na trebuhu

4. Rotacija trupa

Postavite se z nogami in rameni narazen. Prepognite se in poskušajte noge obdržati ravne in na mestu. Začnite vrteti zgornji del telesa v krogu. Vrtenje naj se začne s horizontalno držo in zaključi z navpično držo. S to vajo boste uporabili vse mišice na hrbtu in trebuhu.

5. Pokrčena visoka kolena in roke

Dvigujte levo nogo diagonalno v smeri desne rame. Istočasno sklenite dlani ter začnite izvajati sunkovite diagonalne gibe od desne rame proti levemu kolenu.

6. Vzgib v boku

Eno roko dajte na bok. Drugo roko dvignite in se začnite upogibati v smeri drugega boka ter istočasno dvigujte pripadajočo nogo, ki jo pokrčite v kolenu. Medtem ko se vaš komolec dotakne boka, se mora vaša dlan dotakniti pokrčenega kolena.

Vadite pa lahko tudi s tem videom: