Film Petdeset odtenkov sive, so lani mediji pred premiero razglasili kot enega najbolj opolzkih in vročih filmov v zadnjem desetletju, gledalci pa so kinodvorane zapustili nekoliko razočarani. Mi smo poiskali nekaj filmov, ki so meje seksi, opolzko, vroče, tudi zares dosegli. To so najbolj vroči filmi vseh časov.

Kateri so najbolj vroči filmi vseh časov?

1. Basic Instinct (1992)

Le kdo lahko reče, da scena zasliševanja Sharon Stone ni “seksi”? To je trenutek, ki se je zapisal v filmsko zgodovino. Erotična klasika iz leta 1992 pokaže Michaela Douglasa kot Nicka Curana, policijskega detektiva in Sharon Stone kot Catherine Tramell, osumljenko umora. A to par ne ustavi, da se ne bi podala med rjuhe v prizoru, ki je še bolj vroč kot trenutek, ko Sharon Stone prekriža noge.

2. Body Heat (1981)

Erotični triler prikazuje odvetnika s Floride, ki se spusti v strastno afero z ženo premožnega poslovneža. Kemija med Willamom Hurtom in Kathleen Turner rodi kar nekaj vročih ljubezenskih prizorov, ki so leta 1981 povzročili veliko razburjenja.

3. The Dreamers (2003)

Erotična drama mojstra Bernarda Bertoluccija z eksplicitno seksualno vsebino, se odvija v Parizu v poznih 60-tih, kjer se trio filmofilov, vključno z Evo Green kot Isabelle, igra dekadentne spolne igrice.

PREBERITE ŠE: Najboljši filmi 2015

4. Bitter Moon (1992)

Psihološki triler Romana Polanskega raziskuje temno in sprevrženo stran spolnosti med na invalidski voziček prikovanim možem (Peter Coyote) in njegovo zapeljivo ženo (Emmanuelle Seigner), ki se razkrije med oceansko plovbo z britanskim parom (Kristin Scott-Thomas in Hugh Grant).

5. Eyes Wide Shut (1999)

Zadnji film Stanleya Kubricka pokaže prefinjen poročen par (Tom Cruise in Nicole Kidman), ki ju vase potegne svet prešuštništva, medtem ko preizkušata nove seksualne izkušnje in dogodivščine.

6. Last Tango in Paris (1973)

Strastna, vendar nič kaj ljubezenska afera med ameriškim vdovcem srednjih let (Marlon Brando) ter mladim francoskim dekletom (Maria Schneider) je prvotno prinesla temu kontroverznemu in “umazanemu” filmu Bernarda Bertoluccija oznako X.