Gnus, gravž in strah, združeni v najboljših grozljivkah 2018.

Spodaj si oglejte, katere so najboljše grozljivke 2018, ki so vredne ogleda.

Tiho Mesto (A Quiet Place, 2018)

V filmu spremljamo štiričlansko družino, ki je prisiljena živeti v popolni tišini. Da jih ne bi napadle skrivnostne sile, ki jih lahko najdejo samo, če jih slišijo, je njihov vsakdan do popolnosti prilagojen temu, da vse počnejo brez vsakršnega šuma. Čeprav so dobro organizirani in življenju v tišini posvečajo vso svojo pozornost in energijo, se kmalu zaplete …

Podedovano zlo (Hereditary, 2018)

Po smrti Ellen Graham na plan pridejo srhljive skrivnosti o poreklu njene družine. Vse kaže na to, da se bo praktično nemogoče izogniti podedovani usodi. V vlogi glavne junakinje blesti Toni Collete, ki se bori z demoni. Režiserju Ariju Asterju je brez dvoma že z debitantskim filmom uspelo šokirati občinstvo.

Uničenje (Annihilation, 2018)

Zgodba spremlja biologinjo, ki se odpravi na lov za svojim pogrešanim soprogom. Znajde se v krajih, kjer fizikalni zakoni ne veljajo. V vlogi protagonistke se je preizkusila oskarjevka Natalie Portman. Znanstvenofantastični film je sicer adaptacija istoimenske knjižne predloge pisatelja Jeffa VanderMeera iz leta 2014.

Mom and Dad, 2017

Si predstavljate, da vas bi vaši starši nekega dne želeli brutalno umoriti z motorno žago? Verjamemo, da se kaj takega lahko zgodi le v sanjah in v filmu, v katerem se Nicolas Cage preizkusi v zanj nekoliko nenavadni vlogi. Ali bo najstniškemu dekletu in njenemu mlajšemu bratu uspelo preživeti najtežjih 24 ur v njunem življenju?

The Ritual, 2017

Skupina prijateljev s fakultete se ponovno združi. S pohodniškim izletom v švedski Kungsleden želijo počastiti umrlega prijatelja Roba. Kot so nas grozljivke že navadile, se v gozdu skriva veliko nevarnosti. Nič drugače ni niti tokrat, popotnike v temi pričaka neusmiljena pošast.

Veronica, 2017

Španski film se vrti okoli zloglasne plošče ouija. V njem spoznamo dekle, ki ji igra popolnoma spremeni življenje. Od tovrstnih grozljivk sicer ne moremo pričakovati edinstvene zgodbe, kar pa še ne pomeni, da vas Veronika ne bo prestrašila do kosti.

Ghost Stories, 2017

Profesor Phillip Goodman se odloči, da razišče resnico o treh primerih strašenja, ki se na prvi pogled zdijo nerazložljivi. Ali si želite izvedeti, kako je prišlo do neverjetnih dogodkov?

Revenge, 2017

Trije podjetniki se že tradicionalno srečajo na lovu. Tokrat se jim pridruži tudi ljubica enega izmed njih, v vlogi katere nastopa Matilda Anna Ingrid Lutz. Možje jo poskušajo ubiti, a se za las izogne smrti. Pripravljena na krvavi spopad se kmalu vrne na prizorišče.

The Endless, 2017

Film sledi dvema bratoma, ki prejmeta videoposnetek. V njem ju nagovarjajo, naj se ponovno pridružita kultu, katerega del sta bila nekoč. Po premisleku se odločita, da nekdanje prijatelje obiščeta za en dan. Njuno dogodivščino zaznamujejo nadnaravne skrivnosti, ki želijo izkriviti njuno pojmovanje resničnosti.

Overlord, 2018

V zgodbi spoznamo ameriška vojaka, ki sta med drugo svetovno vojno ostala ujeta za sovražnikovo črto. Nasilna pripoved je polna spopadov z nacističnimi pošastmi.