Čeprav se lahko gledanje serij prelevi v neznosno zapravljanje časa, pa je občasno miselni pobeg v tuj svet napete, romantične ali smešne TV serije tisto, kar najbolj potrebujemo. Najboljše mini serije za tiste, ki nimajo veliko časa, vam bodo omogočile, da si ta užitek vzamete brez nepotrebne slabe vesti.

Najboljše mini serije za tiste, ki nimajo veliko časa:

The Night Of (2016) – 8 epizod

Mladi voznik taksija spozna žensko, s katero preživi noč. Ko se naslednje jutro zbudi, je ženska mrtva. Je glavni osumljenec, proti kateremu se obrne celo njegova lastna družina. Kako bo dokazal svojo nedolžnost?

Parade’s End (2012) – 5 epizod

Protagonist Christopher Tiethjens je popolni britanski aristokrat – tog, kavalirski in z brezkompromisnimi moralnimi načeli. A življenje je močnejše. Čeprav je poročen, se zaljubi v mlado Valentino, kar za vedno zamaje njegov svet trdnih prepričanj.

Olive Kitteridge (2014) – 4 epizode

Zgodba pripoveduje o Olive Kitteridge ter dinamiki njene družine. Ganljiva zgodba o težavni dosegljivosti srečnih družinskih odnosov je kot nalašč za leno nedeljsko popoldne.

The Hollow Crown (2012) – 7 epizod

Serija govori o treh britanskih kraljih ter kako je njihova usoda spreminjala zgodovino. Za vse ljubitelje Shakespeara in renesančnih dram.

A Young Doctor’s Notebook (2012) – 8 epizod

Mladi doktor Vladimir Bomgard v majhni vasici v času ruske revolucije zdrav.i ljudi. Kmalu se znajde v vprašanjih lastnega poklica ter v konfliktih s sumničavimi vaščani. Serija je posneta po istoimenski seriji kratkih zgodb pisatelja Mikhaila Bulgakova

The Beauty Inside (2015) – 6 epizod

Življenje glavne osebe te serije je izjemno zakomplicirano. Vsako jutro se namreč zbudi v telesu drugega človeka. Skozi serijo pripoveduje gledalcu o različnih perspektivah in občutkih, ki doživlja v telesih različnih oseb.

Little Dorrit (2008) – 14 epizod

Zapletena ljubezenska zgodba o Amy Dorrit, ki je bila rojena v zaporu, govori o prijateljstvu, empatiji, strpnosti ter okostnjakih, ki se skrivajo v omari prav vsake družine na tem planetu.

PREBERITE ŠE: 10 najbolj šokantnih filmov, ki si jih lahko ogledamo

11.22.63 (2016) – 8 epizod

Jack Epping je učitelj, ki dobi priložnost, da potuje v 60. leta in prepreči napad na John F. Kennedyja. A preteklost skriva pasti, skrivnosti in skušnjave, ki mu življenje dodobra zapletejo.

Houdini (2014) – 2 epizodi

Serija govori o obubožanemu židovskemu dečku, ki se določi, da bo postal najboljši čarovnik na svetu. Uči se, potuje in nastopa s ciljem, da bo nekoč najboljši iluzionist vseh časov ter da se ga bodo ljudje večno spominjali.

The Town (2012) – 3 epizode

Mark Nicholas se zaradi družinske tragedije vrne v svoje domače mesto. Po opravljeni raziskavi ni nobenega dvoma, da sta njegova starša storila samomor. A Nicholas v to ugotovitev dvomi ter se odloči, da bo sam prišel resnici do dna.

Serija The Town (2012)

Serija The Town (2012)

The Escape Artist (2013) – 3 epizode

Will Burton je nadarjen odvetnik, z ostrim umom in šarmantnim nastopom, ki na sodišču še nikoli ni bil poražen.

Millennium (2010) – 6 epizod

Novinar Mikael Blomkvist se s skrivnostno računalničarko poda raziskovat umor in izginitev žensk. Odlična, srhljiva serija, posneta po uspešni trilogiji Stiega Larssona.

The Slap (2015) – 8 epizod

Rojstnodnevna zabava se spremeni v pravo nočno moro. Vse se začne takrat, ko jezen gost majhnemu fantku brez manir prisoli klofuto. Odlična drama, ki nazorno pokaže sistem človeških vrednot.

And Then There Were None (2015) – 3 epizode

Osem ljudi, ki o drug drugemu ne vedno ničesar, je povabljenih na čudovit grad na otoku. Kmalu ugotovijo, da gostitelja ni doma. Par, ki jim streže, jih obtoži umora ter jim obljubi kazen. Serija je posneta po slavnem romanu Agathe Christie.