Vam klasični božični filmi, ki ste jih že tolikokrat videli, presedajo? Potem vas bodo navdušili ti manj pocukrani božični filmi, ki jih verjetno še ne poznate, a ravno tako odlično zajamejo bistvo božiča.

Božični filmi, ki si jih boste želeli ogledati:

Metropolitan (1990)


Skupina mladih premožnih ljudi z Manhattna se brezskrbno druži na gala dogodku, ko se jim naenkrat pridruži neznan mladenič, ki jih vrže s tira.

The Thin Man (1934)


Bivši detektiv Nick Charles in njegova premožna žena Nora preiskujeta umor in se pri tem neskončno zabavata.

Joyeux Noël (Vesel božič, 2005)


Decembra leta 1914 neuradno božično premirje na zahodni fronti vojakom z nasprotnih strani v prvi svetovni vojni omogoči, da spoznajo sovražnikov način življenja.

The Shop Around the Corner (Trgovina za vogalom, 1940)


Sodelavca v trgovinici s spominki se komaj prenašata, a se ne zavedata, da se prek anonimnega dopisovanja pravzaprav že zaljubljata.

It’s a Wonderful Life (Čudovito življenje, 1946)


Angel pomaga sočutnemu, a zafrustriranemu poslovnežu poiskati smisel življenja tako, da mu pokaže, kakšno bi bilo življenje, če nikoli ne bi obstajal.

The Best Man Holiday (2013)


Ko se prijatelji s kolidža po 15 letih med božičnimi prazniki znova združijo, ugotovijo, kako preprosto se obudijo pozabljena rivalstva in romance.

A Christmas Story (Božična zgodba, 1983)


Mlad fant Ralphie poskuša prepričati starše, svojega učitelja in Božička, da je BB-pištola Red Ryder odlično božično darilo.

PREBERITE ŠE: Top zimski filmi, ob katerih vam bo prijetno toplo

The Apartment (Apartma, 1960)


Moški poskuša v službi priplezati čim višje, zato dovoli vodstvu v podjetju, da uporablja njegov apartma za ljubezensko gnezdo, a kmalu se v njegovem življenju pojavijo zapleti in nova romanca.

Bell, Book, and Candle (Zvonec, knjiga in sveča, 1959)


Moderni čarovnici je všeč sosed, njegovo zaročenko pa prezira, zato poskuša soseda začarati, da bi se zaljubil vanjo. A vse le ne gre po načrtu.

Santa Claus Conquers the Martians (1964)


Marsovci ugrabijo Božička, saj na Marsu ni nikogar, ki bi obdaril otroke.

Kiss Kiss Bang Bang (Cmok cmok, bang bang, 2005)


Skrivnostni umor združi zasebnega detektiva, igralko in tatu, ki se pretvarja, da je igralec.

Trading Places (Kolo sreče, 1983)


Snobovski investitor in prevarant z ulice sta prisiljena zaradi stave dveh neusmiljenih milijonarjev zamenjati življenji.

Un conte de Noël (Božična zgodba, 2008)


Težavni družini Vuillard bolezen, žalost in pregnanstvo niso tuji. Ko glava družine potrebuje presaditev kostnega mozga, se odtujena družina za praznike ponovno združi.

White Christmas (Beli božič, 1954)


Uspešen glasbeni par se romantično zaplete s sestrama in skupaj združijo moči ter poskušajo rešiti propadajočo gostilno v Vermontu.