Brez dobrega prenosnika danes ne gre. Tudi zato smo se odločili za vas poiskati tiste za katere menimo, da so najboljši v kategoriji “poceni” prenosniki ali tako imenovani kategoriji nizkocenovnih prenosnikov, kjer pa se dobrotam v notranjosti in dobremu dizajnu kljub ceni ni potrebno odpovedati.

Najboljši nizkocenovni prenosniki so namenjeni vsem, ki svojega težko prisluženega denarja ne boste investirali v Applov MacBook, ampak ste si že danes zadali cilj, da kupite karseda dober in poceni prenosnik. Torej, odločili ste se za računalnik z operacijskim sistemom Windows 10 ,s katerim boste opravljali različna pisarniška dela, pretakali video, odigrali kakšno preprosto igro, naredili odlično prezentacijo za šolo … in imeli paket, kjer boste za polovico cene premijskega prenosnika dobili prav vse.

Ob pregledu ponudbe slovenskih trgovcev smo se odločili pogledati čez planke in tako smo sestavili seznam najboljših prenosnih računalnikov, ki jih lahko izjemno varno kupiš na Amazon.co.uk, daleč največji spletni trgovini na svetu. Ter tudi zato, ker je varnost nakupovanja na prvem mestu, dobava Amazon v primeru izbire servisa Prime pa le nekaj dni. Tudi v Slovenijo.

Naš izbor nizkocenovnih prenosnikov:

Asus VivoBook S15

Asus dela zares seksi računalnike

Asus Vivibook

Asus VivoBook S15 ima velikodušen 15,6-palčni zaslon, ki je skoraj od roba do roba: brez zapravljanja prostora. Njegov velik adut je njegov zanimiv dizajn, zanimive specifikacije ter tipkovnica, ki vsebuje ločen numerični del. Za tiste, ki veliko vpisujete takšne in drugačne številke. Dober paket za zanimiv denar.

Osnovne specifikacije:
(Intel i5-8265 Processor, 256 GB SSD, 8 GB RAM, Windows 10)

Microsoft Surface Go

Hibrd, ki je lahko karkoli

Microsoft Surface Go

Roko na srce: Microsoft Surface Go je prej tablica kot prenosni računalnik. A če tablica podpira Windows 10, zgodba postane zanimiva. Opremljen je z ostrim 10-palčnim zaslonom na dotik, ki podpira vnos priloženega peresa in ima hkrati tudi stojalo za pritrditev tipkovnica pa deluje kot super ovitek, ki ščiti ekran. Zanimivo je, da jo lahko popolnoma odstranimo, in tako Microsoft Surface Go postane le tablica. Odlično za gledanje filmov v postelji ali predstavitev projekta poslovnemu partnerju. Prihodnost je zanimiva.

Osnovne specifikacije:
(Intel Pentium 4415Y Gold Processor, 8GB RAM, 128GB SSD, 4GB HD 615 Graphics, Windows 10 in S Mode)

HP Stream 14

To lahko pričakuješ za 250 evrov

HP Stream 14

Rabiš prenosnik, ki je zmožen gledanja videa v visoki kakovosti, ga poganja Windows 10 in ga dobiš z letno naročnino na Office 365? Potem je prav HP Stream 14 vstopna točka v svet Windowsa. Cenejši so le računalniki Chromebook. Seveda gre za osnovo in kaj hitro boste morali prostor za hrambo podatkov nadgraditi z SD-kartico. A za ceno okoli 250 evrov dobite računalnik, ki je dostojen, zanimivo oblikovan in služi svojemu namenu. Mimo njega enostavno nismo mogli. Dobavljiv je le na Amazonu.

Osnovne specifikacije:
(Intel Celeron N3060, 4GB RAM ,32GB SSD, 14 Inch, Windows 10)

Lenovo Flex 11 oz Yoga 310

Občutki dražjega prenosnika

Lenovo Flex 11 oz Yoga 310

Verjamemo, da večina vaših prijateljev ne bo uganila cene tega prenosnika. Videti je namreč nič kaj poceni. Ima kompakten, robusten dizajn in dovolj moči in vzdržljivosti, da lahko prevzame osnovne delovne naloge kot tudi domačo zabavo. Kaj hitro se spremeni v tablico in tako postane popolnoma drugačna naprava. Tokrat z Windows 10, da boste lahko poganjali vse aplikacije, ki jih rabite za službo. A vseeno lahko na ta prenosnik kadarkoli nameste Chrome OS.

Osnovne specifikacije:
(Intel Pentium N4200 Processor, 4GB RAM, 128GB SSD, Windows 10 Home)

Acer Swift 3

Pravzares najboljša izbira

Acer Swift 3

Če potrebujete nekoliko več moči in resnejši prenosnik, potem je Acer Swift 3 klasika, ki že nekaj let navdušuje na vseh področji. Tako na področju same izdelave, kot tudi občutkov kakovosti. Tudi zato smo ga morali umestiti na seznam najboljših nizkocenovnih prenosnikov. Čeprav njegova cena ni med najnižjimi. Velika baterija omogoča precejšnjo avtonomijo, aluminijasti okvir deluje zares visokokakovostno in računalnik teče zares tiho oziroma skoraj neslišno. Zaradi svoje zasnove se tudi ne pregreva. V notranjosti lahko dobite tudi najnovejši Intel procesor i7. Uporaben tako za profesionalno kot domačo rabo!

Osnovne specifikacije:
(Intel Core i5-8250U, 8GB RAM, 1TB HDD, 15.6 inch Full HD display, Windows 10)

Huawei Matebook D

Macbook za 650 evrov?!

Huawei Matebook D

Če nimate nič proti plagiatom, potem bo Huawei Matebook D zadovoljil vse vaše estetske potrebe. Izjemno je namreč podoben seriji računalnikov Macbook Pro, prinaša pa veliko za spodobno ceno. 14-inčen zaslon IPS LCD je enkraten. V notranjosti bije procesor AMD Ryzen z oznako R5-2500U, slednjemu dela družbo 8 GB delovnega spomina ter 256 GB notranje hrambe. Splošen občutek in dizajn sta skoraj neponovljiva, a kaj ko tako zelo nenavadno nekreativna. A če vas to ne moti in ste po tihem fan Appla, pa si tega ne morete privoščiti, potem ima Huawei odličen odgovor. Seveda pa tudi dobre kopije niso več poceni.

Osnovne specifikacije:
(Ryzen 5 2500U Processor, 8 GB RAM, 256 GB SSD, Radeon Vega Graphics, Windows 10)