Vas zanima kateri so najboljši telefoni srednjega cenovnega razreda?! V kategorijo najboljših pametnih telefonov srednjega razmera 2018 smo uvrstili modele, ki nudijo najboljše možne tehnične podatke, za najnižjo možno ceno. Seznam ni dog, a ponuja kakovostne in raznolike telefone.

Ker so cene premijskih modelov pametnih telefonov podivjale, so v srednji kategoriji ostali telefoni, ki ponujajo zelo podobne zmogljivosti za skoraj pol nižjo ceno. Seveda so med njimi nekatere razlike in ni mogoče preprosto reči, da so premijski modeli dragi le zaradi imena, ampak v resnici nudijo nekaj več – najmočnejši in najboljši procesor, boljši zaslon, kamere in ohišje iz stekla. A to ne pomeni, da so ‘srednjekategorniki’ zaradi pol nižje cene tudi za polovico slabši. Imajo dovolj zmogljivosti in kakovosti, oblikovne všečnosti, pa tudi večino ‘dodatkov’ ki bi zadovoljili veliko večino ljudi.

Nakup pametnega telefona srednje kategorije pomeni pameten nakup, saj ničesar ne preplačaš, ampak za to, kar potrebujete, pa odštejete ‘pošten’ znesek.

Nokia 7 Plus

 Nokia 7 plus

Nokia 7 plus

Telefon Nokia 7 Plus smo uvrstili med najboljše ‘srednjekategornike’ zaradi velikega svetlega zaslona, dobre optične povečave dvoje zadnje kamere, dobre baterije in čistega uporabniškega okolja (program Android One). Procesor Snapdragon 660 sicer ni nič posebnega, ker pa v sistemu ni nepotrebnih stvari, je delovanje telefona tekoče.

Honor 10

Honor 10

Honor 10

Zanj bi lahko rekli, da za manj denarja ponuja enako kot dražji Huawei P20. Delovanje dvojne zadnje kamere je podkrepljeno z umetno inteligenco, lanski top procesor Kirin 970 daje telefonu več kot dovolj moči, vse skupaj pa zaključuje všečno stekleno ohišje.

OnePlus 6T

OnePlus 6T

OnePlus 6T

Kako popularen je, pove podatek, da ga je še vedno težko naročiti, saj je na spletu vedno razprodan. Najzmogljiveši je med vsemi telefoni, ima ohišje iz kovine in stekla, dokaj čisto okolje sistema Android 9 in odličen zaslon. Kamere pa bi lahko bile boljše.

Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1

Xiaomi Pocophone F1

Ker mu pomaga že uveljavljeno podjetje Xiaomi, je novinec Pocophone lahko tako močno presenetil svet že s prvim izdelkom. Tekočinsko hlajen procesor Snapdragon 845, 6 GB RAM-a, ogromna 4000 mAh baterija, dostojen zaslon polne HD razločljivosti in glavna kamera podkrepljena z umetno inteligenco, je le nekaj podatkov telefona, ki ga lahko uvrstimo med največja presenečenja letošnjega leta.

Samsung Galaxy A7

Samsung Galaxy A7

Samsung Galaxy A7

Samsung je kupcem, ki se jim zdijo cene njegovih premijskih modelov previsoke, namenil serijo A, v kateri še najbolj izstopa model A7. Je zanimiva nakupna možnost, saj dobimo zaslon OLED in dvojno zadnjo kamero, ena celo vidi ultra široko. Kljub solidnemu procesorju pa nekoliko škriplje pri grafičnih zmogljivostih, zato za najbolj zagrete igračarje ni najbolj primeren.