Poletje je čas za počitek in relaksacijo. V to so seveda vključeni dolgi topli dnevi lenarjenja na peščenih plažah, doživetja v tujih državah in zganjanje vragolij s prijatelji. Vmes, ko nam bo načrte za kakšen dan odložil nepričakovani poletni dež, pa priporočamo, da si pripravite okusen smoothie, se zavijete v odejo ter si privoščite ogled kakšnega dobrega filma. Če ste brez idej, vam ponujamo seznam letošnjih poletnih novosti. Preberite si, kateri so top poletni filmi 2016, ki si jih moramo ogledati.

Top poletni filmi 2016, ki si jih moramo ogledati:

Now You See Me 2 (Mojstri iluzij 2)

Med filmi, ki si jih to poletje morate ogledati, je film Mojstri iluzij 2 gotovo najbolj napet. Tri leta po filmski uspešnici Mojstri iluzij, se na velika platna vračajo najboljši čarovniki – štirje jezdeci. V novem delu se srečajo z izzivom, ki od njih zahteva kar precejšnji napor. Šarmantni in karizmatični jezdeci se bodo ponovno spopadli z zlom in se ob tem poslužili najbolj neverjetnih trikov.

The Legend of Tarzan (Legenda o Tarzanu)

Tarzan, znan tudi po imenu John Clayton, se po nekaj letih iz Londona vrne v domačo džunglo. A njegov dom je ogrožen zaradi pohlepa tujcev, ki v gozdu iščejo diamante. Trailer nam obljublja čudovite posnetke narave in napeto akcijo ter seveda Margot Robbie v vlogi lepe Jane.

The BFG (VDV)

Kdor ponoči ne spi, ga odnese veliki hudobni velikan. Majhna deklica Zofija, pa pozna resnico – velikani so resda veliki, a v resnici so neskončno prijazni in osamljeni. Ko se Zofija spoprijatelji z VDV-jem se skupaj podata na enkratno pustolovščino.

Finding Dory (Iskanje pozabljive Dory)

Kdo se ne spomni modre, dobrodušne, pozabljive Dory iz risanke Reševanje malega Nema? Tokrat Dory nastopa kot glavna junakinja, ki si na vsak način želi najti svoje starše. Pri iskanju sta ji v pomoč prijatelja Nemo in Marlin. Že v slovenskih kinematografih!

Genius

Film Genius se dogaja v času med prvo in drugo svetovno vojno. Zgodba sledi kompliciranemu odnosu med dvema talentiranima človekoma: založnikom Maxwellom Perkinsom ter pisateljem Thomas Wolfeom.

Me Before You (Ob tebi)

Khaleesi se bo tokrat prelevila v vlogo nekoliko čudaške mladenke, ki sprejme službo kot spremljevalka in skrbnica paraplegika Will Traynora. To je zgodba o tem, kako lahko prihod nekega človeka, za vedno nepričakovano spremeni naše življenje.

Central Intelligence (Obveščevalna)

Življenje se po srednji šoli za marsikoga dramatično obrne. To doživita tudi Bob in Calvin, ki se po nekaj letih zopet srečata. En, včasih čudaški oboževalec krofov, je sedaj super vohun, drugi, nekoč najbolj popularen fant na šoli, pa je zaposlen kot računovodja.

The Infiltrator

Dobra novica za vse oboževalce serije Breaking Bad. V filmu The Infiltrator Bryan Cranston nastopi v glavni vlogi – a tokrat na drugi strani bojnega polja. Kot agent pod krinko je na lovu za največjim kolumbijskim preprodajalcem drog, Pablo Escobarjem. Film je posnet po resničnih dogodkih.

Ice Age: Collision Course (Ledena doba: Veliki trk)

Naši najljubši junaki iz Ledene dobe se ponovno odpravljajo na dogodivščino. Tokrat se vse začne s Scratom, ki je odločen, da se bo katapultiral v vesolje. To seveda povzroči cel kup zapletov, ki skoraj poženejo naš planet v uničenje

Star Trek Beyond (Zvezdne steze: Onkraj)

Ekipa iz USS Enterprise s kapitanom James T. Kirkom na čelu se vrača na velika platna. Njihova ladja je tarča mogočnega napadalca. Ekipa se znajde na neznanem planetu, iz katerega ne morejo pobegniti.

Suicide Squad (Odred odpisanih)

Poleg Deadpoola najbolj pričakovan film o superjunakih, pravzaprav na mesto reševalcev sveta postavi najnevarnejše zločince v vesolju. Ekipa šarmantnih, karizmatičnih, nevarnih in kar precej zmešanih prestopnikov, se bo podala na nevarno misijo, kjer bodo poskusili rešiti svet.

Pete’s Dragon

Zgodba govori o osirotelem dečku Peteu, ki zbeži rejniški družini in se skrije v gozd. Tam sreča zmaja, s katerem se spoprijatelji in skupaj se podata dogodivščinam na proti.

The Secret Life of Pets (Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov)

Ste se kdaj spraševali, kaj počnejo vaši hišni ljubljenčki, ko vas ni doma? Risani film Skrivnostno življenje hišnih ljubljenčkov vam bo ponudilo nekaj zelo presenetljivih odgovorov. Odlična sprostitev za vso družino.

War Dogs (Vojni psi)

Biografska kriminalna komedija sledi dvema preprodajalcema drog, ki jima je uspelo z vlado podpisati pogodbo, da ameriško vojsko v Afganistanu opremljata z orožjem.

PREBERITE ŠE: To so estetsko najlepši filmi!

Ben-Hur

Zgodovinska drama o Ben-Hur-ju, potomcu aristokratske judovske družine, ki je zaradi izdaje prijatelja veliko let preživel kot suženj na rimskih ladjah. Nekoč se mu uspe osvoboditi. V iskanju pravice in maščevanja se vrne domov.