Cigareti... slaba navada in slaba razvada. A danes vam ne želimo predavati o tem, kako so cigareti škodljivi za zdravje (čeprav tega ne zanikamo), temveč samo predstaviti najdražje cigarete oziroma najdražje znamke cigaret na svetu.

Cena cigaret je odvisna le od dveh stvari: od cene proizvodnje in od cene oglaševanja in trženja po vsem svetu. Obstajajo številna tobačna podjetja, ki ponujajo različne blagovne znamke cigaret z variacijami pri kakovosti, okusu in ceni, mi pa smo izbrali najdražje blagovne znamke cigaret na svetu, ki zadovoljijo tudi tiste najbolj petične ljubitelje tobaka.

Katere so najdražje cigarete nas svetu?

10. Marlboro

Marlboro je znamka cigaret, ki jo za mednarodni trg proizvaja Philip Morris International, za ameriški trg pa podjetje Philip Morris USA. Je nea izmed bolj priljubljenih in tudi bolj dragih blagovnih znamk cigaret.

Marlboro

Marlboro

9. Camel

Camel je mednarodno znana blagovna znamka cigaret, ki jo je ameriško podjetje RJ Reynolds trgu prvič predstavilo leta 1931. Večina novejših Camel cigaret vsebuje mešanico turškega tobaka in tobaka iz Virginie.

Camel

Camel

8. Parliament

Parliament je blagovna znamka cigaret, ki jo ima v lasti Philip Morris International. Ena izmed najdražjih znamk cigaret, velja tudi za eno izmed bolj priljubljenih. Njena konkurenčna prednost je podaljšan filter iz papirja, ki izboljša okus pri kajenju.

Parliament

Parliament

7. Davidoff

Davidoff je švicarska luksuzna znamka tobačnih izdelkov, ki v svoji paleti vključuje cigarete, cigare, cigarilose in tobak za pipe. Cigarete ima trenutno v lasti Imperial Tobacco.

Davidoff

Davidoff

6. Dunhill

Dunhill je luksuzna znamka cigaret, ki jo ima v lasti podjetje British American Tobacco. Med dražje blagovne znamke cigaret spadajo zaradi svoje kakovosti in cene. Dunhill prav tako ponuja še dražjo različico cigaret, ki jo proizvaja BAT.

Dunhill

Dunhill

PREBERITE ŠE: Top 10 – najdražje cigare na svetu

5. Lucky Strike

Ameriška blagovna znamka cigaret je prav tako v lasti podjetja British American Tobacco in še zmeraj postavljena med najdražje cigaretne znamke na svetu. To je blagovna znamka, ki je svojo podobo dobila tudi skozi različne medije, vključno s televizijo in filmi, postala pa je tudi del ameriške kulture.

Lucky Strike

Lucky Strike

4. Pall Mall

Pall Mall je blagovna znamka cigaret, ki jo proizavaja RJ Reynolds Tobacco Company. Znamka je znana po svojih ekskluzivnih produktih.

Pall Mall

Pall Mall

3. Benson & Hedges

Britanska znamka cigaret je v lasti bodisi Philip Morris International, British American Tobacco, bodisi Japan Tobacco, odvisno seveda od regije. Znamka, ki sta jo Richard Benson i William Hedges ustanovila let a 1873 v Kanadi, proizvaja cigarete pretežno izdelane iz tobaka iz Virginije.

Benson & Hedges

Benson & Hedges

2. Gold Flake

Gold Flake je indijska znamka cigaret, ki jo proizvajajo pri ITC Limited. Ena izmed najboljših in najdražjih blagovnih znamk cigaret, prihaja v večih različicah. V Indiji velja za premium cigarete, kar pomeni, da je to cigareta za bogato elito.

Gold Flake

Gold Flake

1. Insignia

Cigareti Insignia, ki jih prav tako proizvajajo v ITC Limited, predstavlja kar 80 odstotkov prodanih cigaret v Indiji. Gre za najdražjo cigaretno blagovno znamko na svetu, saj znamka premore več dragih različic.

Insignia

Insignia