Koliko ste pripravljeni še plačati za mobilni telefon? Cena bo seveda variirala, ampak vsi se lahko strinjamo, da mora biti telefon svoje cene tudi vreden. Danes mora nek povprečen mobilnik opravljati klice, poslati sporočila, posneti čiste fotografije, omogočati dostop do interneta in imeti še druge funkcije, ki ga imajo tudi vsi njegovi konkurenti. A to ne velja za telefone, ki si jih lastijo najbogatejši na svetu. Vse, kar šteje je to, da so posebni, luksuzni in seveda... najdražji. Kateri so torej najdražji telefoni na svetu?

Kateri so najdražji mobilni telefoni na svetu?

10. Vertu Signature Cobra – 310 tisoč ameriških dolarjev

Mobilnik, ki bo potešil vse, ki ne marajo velikega zaslona na dotik in se zadovoljijo samo z osnovnimi funkcijami. Seveda telefon prihaja s prav posebnim dodatkom – kobro iz dragocenih kamnov, in sicer: beli diamant, dvoje smaragdov in 439 rubinov. Obstaja le osem kosov telefona Vertu Signature Cobra.

Vertu Signature Cobra

Vertu Signature Cobra

9. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – 1 milijon ameriških dolarjev

Cena tega telefona je smešno visoka. A potrebno je upoštevati, da se lahko telefon pohvali s 45,5-karatnim črnim diamantom, dvestoletnim afriškim črnim lesom (Blackwood) na hrbtni strani in okvirjem iz 180 gramov čistega zlata. Tudi tipkovnica ni od muh – ima namreč 17 lasersko obdelanih 32-karatnih safirov.

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

8. Diamond Crypto Smartphone – 1,3 milijona ameriških dolarjev

Imate radi diamante? Potem boste s tem telefonom prišli na svoj račun. Mobilnik uporablja zmogljivo tehnologijo šifriranja, ki varuje naše podatke, nas varuje pred tehnološkimi in finančnimi izsiljevalci in podkupljivimi državnimi uradniki. To ni navaden telefon – prihaja namreč s petdesetimi diamanti, od tega je deset modrih diamantov.

Diamond Crypto Smartphone

Diamond Crypto Smartphone

7. GoldVish Le Million – 1,45 milijonov ameriških dolarjev

Švicarski proizvajalec GoldVish je naredil telefon, katerega ime je dovolj zgovorno. Gre za telefon izstopajoče oblike, prekrit v 18 karatov zlata, 120 karatov diamantov in nekaj platine. Na trgu so le trije kosi tega telefona.

GoldVish Le Million

GoldVish Le Million

6. Amosu Call of Diamond iPhone 6 – 2,5 milijona ameriških dolarjev

iPhone 6, čudovit kos komunikacijske tehnologije, je oblečen v diamante. Tudi ta telefon je prekrit v 18 karatno zlato, posut z diamanti in logotip Appla je tokrat kar natančno oblikoan 51,29-karatni diamant.

Amosu Call of Diamond iPhone 6

Amosu Call of Diamond iPhone 6

5. iPhone 3G Kings Button – 2,5 milijona ameriških dolarjev

Želite iPhone v 18-karatnem rumen, belem in roza zlatu in s 138 odlično in natančno oblikovanimi diamanti? iPhone 3G Kings Button ima vse našteto… in še več, saj ima med drugim tudi vse ostale neverjetne funkcije iPhona, da ne omenjajo 6,6-karatnega diamanta, ki naodmešča tradicionalni plastični gumb “Domov”.

iPhone 3G Kings Button

iPhone 3G Kings Button

4. Supreme Goldstriker iPhone 3G – 3,2 milijona ameriških dolarjev

Ta telefon je eden izmed najlepših telefonov na tem seznamu. Prevlečen je z 22-karatnim zlatom, 136 diamanti, navigacijska tipka pa je narejena iz 7,1-karatnega diamanta. Omejena izdaja pa je žal že razprodana.

Supreme Goldstriker iPhone 3G

Supreme Goldstriker iPhone 3G

3. Diamond Rose iPhone 4 32GB – 8 milijonov ameriških dolarjev

Če v telefonu iščete razkošje, potem vas bo ta telefon naravnost “sezul”. Gre namreč za mobilnik s povprečnimi specifikacijami, vendar je število diamantov in plemenitih kovin tisto, kar naredit ta mobilnik neverjeten pripomoček. Krasi ga 500 diamantov (vsak od njih ima 100 karatov) na sprednji strani in 53 diamantov na zadnji strani. Navigacijska tipka je 7,4-karatni rožnati diamant, postavljen v platino.

Diamond Rose iPhone 4 32GB

Diamond Rose iPhone 4 32GB

2. iPhone 5 Black Diamond – 15 milijonov ameriških dolarjev

iPhone 5 Black Diamond je dobil imel po redkem črnem diamantu, ki je vgrajen v telefon in v kombinaciji z dragocenimi kovinami pooseblja pravi luksuz. 26-karatni črni diamant je navigacijski gumb, 53 brezhibno postavljenih diamantov pa je sestavlja logotip Appla. Mobilnik krasi še 600 belih diamantov in okoli 153 gramov 24-karatnega zlata, zaslon na dotik pa je izdelan iz stekla safirja.

iPhone 5 Black Diamond

iPhone 5 Black Diamond

1. Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6 – 45,5 milijona ameriških dolarjev

Najdražji telefon na svetu ima na zadnji strani zelo redek rožnat diamant, kar ga uvršča na prvo mesto luksuznih mobilnikov. Enega najlepših telefonov si povprečen Zemljan ne more privoščiti, saj je plemenite kovine kar borijo za razpoložljivo mesto na telefonu.

Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6

Falcon SuperNova Pink Diamond iPhone 6