Čas je, da si pogledamo, kaj vse si lahko milijarderji kupijo. Govorimo o precej velikem koščku našega planeta, ki ga lahko brez skrbi poimenujemo dom in kjer nas nihče ne moti – zasebni otok! V tem članku smo razkrili te luksuzne posesti ter njihove cene. To so najdražji otoki na svetu v letu 2015.

10. Najdražji otoki na svetu: Shelter Island, Montana – 59,5 milijona ameriških dolarjev

Otok, ki se dviga iz jezera Flathead Lake, je velik okoli 97 tisoč kvadratnih metrov. Največja posest v Montani meri okoli tri tisoč kvadratnih metrov, na njen pa se razteza vila velika približno 2 tisoč kvadratnih metrov. Novi lastnik se tako lahko le še vseli.

Otok Shelter Island, Montana

Otok Shelter Island, Montana

9. Najdražji otoki na svetu: Omfori, Grčija – 60 milijonov ameriških dolarjev

Zaradi finančne krize, ki jo država prestaja, je na voljo za nakup kar nekaj manjših otokov. Mi bomo pogledali na na najdražjega od vseh. Omfori, ki se nahaja v Jonskem morju, je najdražji otok v Grčiji in pripravljen za prodajo. Kraj, ki bi ga z lahkoto spremenili v košček nebes.

Otok Omfori, Grčija

Otok Omfori, Grčija

8. Najdražji otoki na svetu: Caye Chapel Island, Belize – 65 milijonov ameriških dolarjev

Otok se ponaša z golf igriščem z osemnajstimi luknjami, marino, pristajalno stezo ter klubsko hišo v velikosti okoli 2300 kvadratnih metrov z velikim bazenom in barom. Otok je vključen v luksuzni segment nepremičnin, kar pomeni, da je lahko večino časa zelo precenjen.

Otok Caye Chapel Island, Belize

Otok Caye Chapel Island, Belize

7. Najdražji otoki na svetu: D’Arros Island, Sejšeli – 94 milijonov ameriških dolarjev

Otok je bil nekoč last iranskega princa Shahram Pahlavi Nia, leta 1998 pa ga je kupil neznan lastnik – leta 2013 so francoski davčni organi razkrili, da gre za najbogatejšo žensko na svetu: Liliane Bettencourt. V avgustu 2012 je otok še enkrat prodala in zdaj ga vrednotijo na 94 milijonov ameriških dolarjev. V naslednjih desetih do petnajstih letih se pričakuje, da bo cena otoka še poskočila.

Otok D’Arros Island, Sejšeli

Otok D’Arros Island, Sejšeli

6. Najdražji otoki na svetu: Macapule Island, Kalifornijski zaliv, Mehika – 95 milijonov ameriških dolarjev

Otok je še vedno v razvoju, a investitor zdrave pameti je s svojim vložkom poskrbel, da se Macapule lahko razvije v pravo turistično atrakcijo. Glavna prednost je, da se otok, ki meri okoli 21 kvadratnih kilometrov, nahaja le 150 metrov od obale, kar je velika prednost, če razmišljamo o razvoju. Čeprav je večina otokov, o katerih govorimo, v lasti ekstravagantnih milijarderjev, ta otok predstavlja odlično naložbo za vsako podjetje, ki išče diverzifikacijo in širitev na trg luksuznega turizma.

Otok Macapule Island, Kalifornijski zaliv, Mehika

Otok Macapule Island, Kalifornijski zaliv, Mehika

5. Najdražji otoki na svetu: Ronde Island, Grenada – 100 milijonov ameriških dolarjev

Na tem območju obstaja kar nekaj neverjetni otokov, ki so na voljo za prodajo. Najbolj cenjen je Ronde Island, za katerega še žal niso našli kupca. Ronde Island je še v letu 2007 veljal za najdražji otok, a od takrat se je veliko stvari spremenilo in veliko milijarderjev išče eksotične naložbe.

Otok Ronde Island, Grenada

Otok Ronde Island, Grenada

PREBERITE ŠE: Najbolj nenavadni otoki na svetu

4. Najdražji otoki na svetu: Necker Island, Britanski Deviški otoki – 100 milijonov ameriških dolarjev

Ta lepota je v lasti Sir Richarda Bransona, ki je znan po svoji blagovni znamki Virgin in je del portfelja luksuznih nepremičnin Virgin Limited Edition. Otok ima vse kar potrebujemo za namestitev 28-ih gostov v neverjetno atmosfero, ki spominja na letovišče.
Otok za katerega je Sir Richard Branson takrat plačal le 275 tisoč ameriških dolarjev, se je izkazal za neverjetni osebni projekt. Z več kot tremi leta trdega dela in vložkom desetih milijonov ameriških dolarjev, je storil neverjetno in danes je za noč na otoku potrebno odšteti 60 tisoč ameriških dolarjev.

Otok Necker Island, Britanski Deviški otoki

Otok Necker Island, Britanski Deviški otoki

3. Najdražji otoki na svetu: Rang Yai Island, Jugovzhodna Azija – 160 milijonov ameriških dolarjev

Tajska je v zadnjih letih postala vroča turistična destinacija, zato ni čudno, da ljudje razmišljajo o velikih naložbah v luksuzne nepremičnine tudi tam. V družbi številnih otokov, je Rang Yai najdražji otok na Tajskem in tretji najdražji otok na svetu, ki se nahaja le 20 minut vstran od mednarodnega letališča Phuket.

Otok Rang Yai, Jugovzhodna Azija

Otok Rang Yai, Jugovzhodna Azija

2. Najdražji otoki na svetu: Otok Muchao da Poava, Portugalska – 310 milijonov ameriških dolarjev

Če smo mislili, da so prejšnji otoki dragi, potem si poglejte ceno drugega najdražjega otoka na svetu. Otok se nahaja le 300 metrov vstran od obale Lizbone in meri več kot 1200 hektarjev. Prvotno so zanj zahtevali kar 40 milijonov ameriških dolarjev več.

1. Najdražji otoki na svetu: Lanai Island, Havaji – 610 milijonov ameriških dolarjev

Junija 2012 je generalni direktor Oracle Corporation, Larry Ellison, kupil 98 odstotni delež otoka. Preostala 2 odstotka ima v lasti država. Ellison ima načrt, da da vloži denar v resnično dober razvoj infrastrukture ter agrikulture. Samo poglejmo kako velik je otok in si za trenutek predstavljajmo, da smo njegovi lastniki. Neverjetno, kajne?

Lanai Island, Havaji

Lanai Island, Havaji