Diamanti so dekletovi najboljši prijatelji! Ampak kaj se zgodi, če ti diamanti stanejo milijon evrov in veliko, veliko več? Danes vam predstavljamo nakit, na katerega bi bila ljubosumna sama kraljica Elizabeta II. Tukaj so najdražji prstani na svetu.

Najdražji prstani na svetu:

5. Perfect Pink Diamond, okoli 20 milijonov evrov

Perfect Pink Diamond je dragulj, ki je bil po rekordni ceni prodan na dražbi. 14,23-karatni rožnati diamant, ki se je prodal na dražbi Christie v Hongkongu, je redkega rožnatega odtenka, ki ga je težko najti na splošno, kaj šele v tolikšnem obsegu. Na svetu obstaja le okoli 18 diamantov, ki tehtajo več kot 10 karatov in so bili hkrati prodani na dražbi.

Perfect Pink Diamond

Perfect Pink Diamond

4. The Wiston Blue, okoli 21 milijonov evrov

The Winston Blue Diamond je dobil ime po Harryju Winstonu. Je brezhiben, živo moder diamant in eden največjih na svetu. 13,22-karatni diamant v obliki solze je vreden okoli 21 milijonov evrov. Gre za enega najdražjih draguljev, ki jih lahko najdemo na prstanu.

The Wiston Blue

The Wiston Blue

3. The Graff Pink, okoli 41 milijonov evrov

Diamantni prstan The Graff Pink  je bil prodan na Sothebyjevi dražbi v Hongkongu. Prodal ga je Harry Winston, slavni draguljar, ki je umrl pred šestdesetimi leti. Diamant ima 24,78 karata razkošja in elegance, redek rožnat odtenek pa doda piko na i.

The Graff Pink

The Graff Pink

PREBERITE ŠE: Najdražji pustni kostumi na svetu

2. Pink Star Diamond Ring, okoli 64 milijonov evrov

Kupec z najvišjo ponudbo na dražbi je moral ponudbo preklicati, saj si tega diamanta na prstanu ni zmogel privoščiti. Diamant je videti kot ogromen skarabej. Bojimo se, da tega nacionalnega zaklada in njegovih 59,60 karata sploh ne bi zmogli nositi na prstu. Kamen ovalne oblike je za svoj popolni videz potreboval 2 leti. V naravnem stanju je imel namreč kar 132,5 karata.

Pink Star Diamond Ring

Pink Star Diamond Ring

1. Wittelsbach-Graff Diamond, okoli 71 milijonov evrov

In končno, številka 1! 31,06 karata globoko modre barve se ponaša z odlično jasnostjo. Diamant so rezali trije strokovnjaki. Odkrili so ga konec 17. stoletja v Indiji, prvotno pa je pripadal španskemu kralju Filipu IV.,  v določenem obdobju pa je bil del avstrijskih in bavarskih kronskih draguljev. V muzeju v Washingtonu si ga je lahko ogledalo na tisoče in tisoče ljudi.

Wittelsbach-Graff Diamond

Wittelsbach-Graff Diamond