Gotovo poznate frazo "To se lahko zgodi le v filmu." Očitno pa se nekatere najlepše ljubezenske zgodbe zgodijo pred filmi in slednijimm služijo kot navdih ali podlaga. Tukaj so čudoviti ljubezenski filmi, ki so posneti po resničnih dogodkih.

Tukaj je 7 filmov o močni in čisti ljubezni, posnetih po resničnih dogodkih.

Zaobljuba ljubezni (The Vow, 2012)


Film temelji na zgodbi mladoporočencev Krickitt in Kima Carpenterja, ki ju igrata Rachel McAdams in Channing Tatum. Mlad par je doživel nesrečo, po kateri je Krickitt izgubila spomin. Izbrisalo se je zadnjih 18 mesecev, točno tisto obdobje, v katerem je spoznala moža, se vanj zaljubila in se z njim poročila. Spomin se nikoli ni vrnil, a Kim ni obupal: ostal je s Krickitt, dokler se ni ponovno zaljubila vanj.

Ana in kralj (Anna and the King, 1999)


Film temelji na spominih učiteljice, popotnice in javne osebnosti, Anne Leonowens. Anna je namreč v 60. letih 19. stoletja več kot 5 let učila angleški jezik in angleško kulturo 39 žena in 82 otrok kralja Mongkuta. Anna, ki jo je v filmu zaigrala Jodie Foster, je zgradila sloves modre vizionarke, saj je pogosto morala zagovarjati svoja stališča.

Hoja po robu (Walk the Line, 2005)


Biografska zgodba o Johnnyju Cashu in njegovi drugi ženi, June Carter, o kateri je Johnny (Joaquin Phoenix) sanjal zadnjih 10 let. Njuno družinsko življenje je polno preizkušenj – droge, psihološke in družinske težave – te pa lahko premaga le prava ljubezen. Reese Whiterspoon je za vlogo June prejela oskarja.

Beneška kurtizana (Dangerous Beauty, 1998)


Film je adaptacija biografije ene najslavnejših in najlepših beneški kurtizan iz 16. stoletja, Veronice Franco (Catherine McCormak). Ta se zaljubi v mladeniča iz višje družbe, ki pa ne more postati njen zakonit mož. Veronica sledi nasvetu svoje mame in postane kurtizana, ki po zaslugi svoje lepote in duhovitosti osvoji srca mnogih moških.

Moja Afrika (Out of Africa, 1985)


Film temelji na avtobiografiji danske pisateljice Karen Blixen. Ta se z možem preseli v Afriko, da bi tam vodila plantažo. Tako spozna Denysa Fincha Hattona, lovca in popotnika. Kljub večjim razlikam v njunih interesih in okusih, se Karen in Denys zapleteta v viharno romanco. Film, v katerem Karen igra neprimerljiva Meryl Streep, je nagrajen s sedmimi oskarji.

Na robu ljubezeni (The Edge of Love, 2008)


Film pripoveduje zgodbo znanega pesnika Dylana Thomasa, ki že poročen sreča svojo prvo ljubezen, Vero Phillips, in se vanjo ponovno zaljubi. Keira Knightley in Matthew Rhys sta spretno upodobila napete odnose med ljubimcema.

Čudoviti um (A Beautiful Mind, 2001)


Film je zgodba o nadarjenem matematiku in Nobelovemu nagrajencu Johnu Nashu (Russell Crowe), ki je trpel za shizofrenijo. Poleg neverjetnih dosežkov in težav, s katerimi se je moral soočiti genij, film prikazuje iskreno in čisto ljubezen njegove predane žene Alicie Lardé, ki jo igra Jennifer Connelly.