Kmalu bomo stopili na plaže in nekateri izmed nas bi se radi otresli še zadnjih odvečnih kilogramov. Kilogramov pa ne topi le pravilna prehrana in gibanje, temveč tudi napitki oziroma pijače, ki pomagajo s telesa odstraniti strupe, pospešujejo metabolizem in topijo odvečno maščobo. In če napitke pijemo ob pravem času v dnevu, lahko njihov učinek le še izboljšamo!

Izberite svoj najljubši recept, dodajte nekaj kardio vaj, in kmalu boste v najboljši formi življenja. Tukaj so napitki, ki učinkovito topijo maščobo!

Zeleni smuti

Ta smuti je najbolje popiti pol ure pred zajtrkom. Pomagal bo očistiti prebavni sistem, tisto, kar bomo zaužili čez dan, pa bo učinkovito prebavljeno. Prav tako se ne bodo kopičili ogljikovi hidrati. Vse naštete sestavine zmešamo skupaj in popijemo.

Sestavine:
pol rezine ananasa
tanka rezina kumare
steblo zelene (dolgo približno 6 cm)
srednje velika rezina jajčevca
srednje velika redkvica

Zeleni smuti

Zeleni smuti

Grenivka in jabolčni kis

Priprava napitka je zelo preprosta, sam napitek pa pomaga pri nadzoru sladkorja v krvi, iz telesa izpere strupe in učinkovito topi maščobo. Za najboljši rezultat spijemo kozarec napitka pred vsakim obrokom. Pomembno je, da izberemo kakovosten jabolčni kis. Sestavine zmešamo med seboj.

Sestavine:
skodelica soka grenivke
1 žlica jabolčnega kisa
pol skodelice metinega čaja

PREBERITE ŠE: Zdravki prigrizki, zaradi katerih bomo dlje časa siti

Chia semena in limonska voda

Chia semena so odlična za razstrupljanje in čiščenje telesa. So odličen naravni vir antioksidantov, prav tako pa pomagajo pri odpravljanju telesne maščobe. Če jih kombiniramo z limono, ne bomo dosegli le izgube teže, temveč bomo tudi dvignili raven energije. Napitek je popoln jutranji eliksir, pijemo pa ga lahko toplega ali mrzlega. Sestavine zmešamo in pustimo, da napitek stoji 10 minut.

Sestavine:
žlica chia semen
sok pol limone
kozarec vode

Chia semena in limonska voda

Chia semena in limonska voda

Ingverjeva limonada

Ingver krepi imunski sistem in pospeši presnovo. Če ga kombiniramo z limono, nam to pomaga pri izgubi telesne teže, še posebej če izvajamo kardiovaskularne vaje. Limonado lahko pijemo kadarkoli čez dan. Nariban ingver skuhamo v vreli vodi in pustimo, da se ohladi. Nato dodamo sok limon. Ne priporočamo, da dodajate sladkor. Če želite, da je pijača slajša, dodajte med.

Sestavine:
sok treh limon
nekaj naribanega ingverja