Lepo porjavela polt je že nekaj let trend, ki se je zelo uveljavil v svetu. Dekleta, ki živijo v vročih krajih, s pridobivanjem te ‘zaželene’ polti nimajo težav, a tiste, ki so naseljene na bolj hladnih področjih, obiskujejo solarije in se mažejo s kremami za samoporjavitev, da bi dosegle ta videz. Ker kreme ne delujejo enako kot sonce, se pogosto zgodi, da rezultat ni najboljši. To morate vedeti o samoporjavitvenih izdelkih, preden jih jih nanesete nase.

Strokovnjak Jules Von Hep, ki skrbi za kožo in polt zvezd, svetuje, kateri so najboljši triki za doseganje lepe polti s samoporjavitvenimi izdelki.

Kateri je najboljši izdelek za samoporjavitev za začetnike?

Jules pravi, da je voda za samoporjavitev najlažja za nanašanje, saj jo zgolj razpršite po koži. Vodo nanašajte postopoma in glejte, kako se polt postopoma ustvarja. Za tiste, ki ste bolj izkušeni, pa je najboljši mousse, ki ustvari najboljši učinek.

Kaj narediti, da ne dobite oranžnega videza?

Zelo pomembna je priprava, saj morate pred uporabo izdelka nujno narediti piling kože. V vodo dodajte sladkor, ki bo z vaše kože odstranil vse nečistoče.

Pri tistih ženskah, ki imajo svetlejšo kožo, pri samoporjavitvi ne gre toliko za temno polt, kot pa za sijočo kožo, pravi Von Hep. Pomembno je, da začnete postopoma nanašati izdelek na kožo. Von Hep ponovno priporoča uporabo vodo za samoporjavitev, zato da imate več nadzora nad tem, kako barva nastaja.

Kako popraviti napake?

Obstaja več preventivnih ukrepov, preden se pojavijo lise, zato upanje ni izgubljeno. Če niste stoodstotno prepričani, ali ste enakomerno nanesli izdelek, Von Hep predlaga, da uporabite kakšen aplikator in z njim uskladite barvo. Če pa je tako hudo, sperite izdelek z vodo in začnite znova.

Kaj storiti v boju proti neprijetnemu znojenju?

Vse, kar morate storiti, je, da zaščitite kožo s pudrom v prahu, ki absorbira vlago iz zraka. Uporabljajte tudi mousse, ki se nalepi na kožo in se suši veliko hitreje kot drugi izdelki za samoporjavitev.

Kako ohranjati sijočo porjavelo polt?

Von Hep pravi, da so izdelki za samoporjavitev enaki kot barvani lasje. Kožo morate nenehno hidratizirati – to pomeni, da se morate izogibati vročemu tušu in uporabljati vlažilno kremo. Predlaga tudi, da postopno, ne nekaj dni, uporabljate vlažilno kremo, saj bo koža še bolj sijoča.