Lažje rečeno, kot storjeno, kajne? A da boste dosegli notranji mir, boste morali odpustiti ... tudi tistim, ki si tega ne zaslužijo. Tukaj so štirje načini, ki vam lahko pomagajo, da boste lažje odpustili.

1. Sprejmite situacijo.

Jeza temelji na naši želji, da bi se situacija spremenila, in jezi nas dejstvo, da so stvari takšne, kot so. Ko se naučimo sprejeti situacijo in se zavedamo, da ni poti nazaj ter da situacije ne bomo spremenili, se bomo počutili pomirjene. Ta mir je osnova za odpuščanje.

2. Odpustite zaradi sebe.

Ko se boste odločili odpustiti nekomu, ki si tega ne zasluži, ne naredite to zaradi te osebe, naredite to zase. Jeza in bolečina vas bosta utrudili, negativizem pa vas bo zastrupil. Zato odpustite, zase.
giphy (22)

3. Jezo in bolečino zamenjajte za ljubezen.

Ko se učite ljubiti, širiti ljubezen in jo sprejemati, imate tudi več sočutja do tistih, ki so vas prizadeli. Poskusite jih bolje razumeti. Velja si tudi zapomniti, da se odpuščanje ne rodi v eni noči, prav tako tudi ne sočutnost in ljubezen do nekoga, ki vas je prizadel. Bodite potrpežljivi in se učite ljubiti.

PREBERITE ŠE: MANIPULACIJA ČUSTEV: KAKO VEDETI, ALI IMAMO OPRAVKA S ČUSTVENIM MANIPULATORJEM?

4. Bolečino spremenite v nekaj pozitivnega.

Učite se iz bolečine in jo spremenite v nekaj pozitivnega. Vprašajte se, kako lahko vaša izkušnja pomaga drugim. Najboljši način, da odpustite, je, da spremenite zamere v hvaležnost. Vaše izkušnje in vaša situacija lahko vedno pomagajo nekomu drugemu.
giphy (15)

Odpuščanje je dolg proces, ki se čisto zares nikoli ne konča. Tudi ko čutimo, da nam je uspelo odpustiti, se lahko prikradejo negativna čustva in grenki občutki. In občutek, da nekomu pač ne moremo odpustiti ne glede na to, kako se trudimo, je lahko za nas zelo neprijeten. A če se bomo trudili in delali na tem, da odpustimo, potem bomo nekega dne dosegli notranji mir. Bodimo potrpežljivi in se trudimo vsak dan znova.