Oddaljenost od ljubljene osebe lahko prepogosto terja svoj davek. Da ne bi prehitro prekinili odnosa s partnerjem zaradi oddaljenosti, so tu načini, kako obdržati razmerje na daljavo.

Ljubezen na daljavo lahko ohranite s preprostimi, majhnimi dejanji:

Ohranjajta digitalno komunikacijo.

Ker ljubljeni osebi ne morete v živo povedati tistega, kar si želite, svoja spletna sporočila popestrite, da nadomestite pomanjkanje resničnega pogovora. Medsebojno se vsak dan prijazno pogovarjajta o tem, kako sta preživela dan, povejte ljubljeni osebi tudi, da jo pogrešate in si želite, da bi bila skupaj.

Bodita pozorna na šume v komunikaciji.

Že eno samo ločilo lahko popolnoma spremeni pomen vašega sporočila – stvari, ki ji v resničnem pogovoru izrečemo, zvenijo drugače kot takrat, ko so napisane, zato pazite, kaj in kako pišete, ter se prepričajte, da veste, da vaša ljubljena oseba sporočila ne bo narobe razumela.

Uporabljajta FaceTime.

FaceTime, Skype ali kakšna druga platforma, prek katere se lahko gledata, vama bo zelo v pomoč, saj bosta tako dobila občutek, da sta skupaj, ker bosta slišala glas drug drugega in ponovno obudila spomin na glas ljubljene osebe.

Pošiljajta si presenečenja.

Če sta zelo dolgo časa ločena drug od drugega, je najboljši način, da popestrita vajino razmerje, darilo. Ker majhne stvari štejejo, si pošiljajta kakšna simbolična, ljubka darila ali svojo fotografijo, ki vas bo “prisilila” v to, da razmišljata drug o drugemu.

Bodita predana drug drugemu.

Drug drugemu zaupajta, bodita pa tudi potrpežljiva in zelo predana. Če je vajin odnos močan in sta prepričana, da imata drug drugega  rada, vama razdalja ne bo predstavljala problema. Naj vas ne vodi pregovor daleč od oči daleč od srca.