To so filsmke napake, ki so postale del filmov in celo najboljše scene!

Presenečni boste, ko vam bomo razkrili, kateri kultni filmski prizori so plod zgoraj naštetih “nerodnosti”. A le najboljši igralci bodo znali takšne stvari izkoristiti in tako ustvariti ene najboljših prizorov vseh časov.

Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom (Raiders of the Lost Ark, 1981)


Prizor, kjer se Indiana Jones sreča z vojščakom z mečem, naj bi bil po scenariju silovit spopad. A Harrison Ford se je ravno v tistih dneh zastrupil s hrano in ni imel moči, da bi lahko to odigral tako, kot bi moralo biti. Zato je režiser naredil manjšo spremembo: namesto boja bo Jones uporabil pištolo in zlobneža ustrelil. Prizor danes velja za enega najbolj ikoničnih v filmskih zgodovini.

Vitez teme (The Dark Knight, 2008)


Težko si predstavljamo Gordonovo napredovanje brez Jokerja, ki sarkastično ploska. Tudi tega ni bilo v scenariju in je le plod Ledgerjeve briljantne improvizacije.

Deževni človek (Rain Man, 1988)


Dustin Hoffman je med snemanjem v telefonski govorilnici prdnil. Kljub temu sta Tom Cruise in on ostala v likih in dala občutek, da je vse skupaj del scenarija. Prav ta prizor je danes marsikomu najbolj simpatičen.

Volk z Wall Streeta (The Wolf of Wall Street, 2013)


Morda niti ne bo presenečenje, a prizor, kjer se Matthew McConaughey tolče po prsih, ni bil del scenarija. Matthew je razkril, da to sicer počne pred vsakim kadrom in da je to vrsta tehnike za sproščanje. Leonardo DiCaprio je predlagal, da to postane del filmskeg prizora in očitno je bila to dobra odločitev.

Rocky (1976)


Film ni imel veliko finančnih sredstev, zato tisti ljudje, ki jih videvate v ozadju, niso statisti, ampak so navadni ljudje na ulicah, ki niso imeli pojma, da jih snemajo. Prizor, kjer Rocky teče čez tržnico in nek moški vanj vrže pomarančo, torej ni bil v scenariju.

Očka v krilu (Mrs. Doubtfire, 1993)


Prizor, kjer si gospa Doubtfire obraz pokrije z oblivom za torto, ni šel po načrtih. Ko je obliv zaradai vročih reflektorjev začel kapljati z obraza, je moral Robin Williams improvizirati. V trenutku, ko je obliv v svoj čaj dobila gospa Sellner, je rekel: “There you go, you’ve got your cream in your sugar now.” (Tako, pa imate smetano in sladkor, ki sta ga želeli.)

Boter (The Godfather, 1972)


Eden izmed najbolj slovitih prizorov kultnega filma je gotovo tisti, kjer mafijski šef Don Vito Corleone izda brutalne ukaze medtem ko boža mačko v naročju. Tega ni bilo v scenariju. Mačka se je po naključju znašla na prizorišču snemanja in končala v igralčevih rokah.

Gospodar prstanov: Stolpa (The Lord of the Rings: The Two Towers, 2002)


V sceni, kjer Eowny strmi v daljavo, lahko vidimo, kako veter z droga strga zastavo in jo odnese. Čeprav je ta prizor videti kot naročen in poln metaforike, je zastava z droga odletela ponesreči.

Django brez okov (Django Unchained, 2012)


Leonardo DiCapriop je izvrsten igralec, ki iz lika ne stopi niti takrat, ko se poškoduje. To je dokazal v prizoru, kjer si poškoduje roko na razbitem steklu in začne krvaveti. Tega prizora ni bilo v scenariju, kri je prava, prizor pa je ostal v filmu, saj je priča odličnega igranja.

Forrest Gump (1994)


Stavek “My name’s Forrest Gump. People call me Forrest Gump.” (Ime mi je Forrest Gump. Ljudje me kličejo Forrest Gump.) ni bil v scenariju. Tom Hanks je drugi del dodal ponesreči.

Thor: Svet teme (Thor: The Dark World, 2013)


Prizor, kjer Thor obesi svoje kladivo v predsobi, ni bil v scenariju. Chris Hemsworth se je le želel malce pošaliti, a njegova improvizacija je bila tako dobra, da je ostala v filmu.

Vojna zvezd: Epizoda V – Imperij vrača udarec (Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back, 1980)


Prizor, kjer Leia Organa Han Solu pove, da ga ljubi, bi moral ta odgovoriti: “I love you, too.” (Tudi jaz te ljubim.) A Harrison Ford je menil, da ta odgovor ni v skladu z njegovim likom, zato je namesto tega improviziral in odgovoril: “I know.” (Vem.)