Brooklynska ikona, Clock Tower, je bila zgrajena leta 1914, ponuja pa čudovit pogled na reko Hudson, na Kip svobode in na sam Manhattan. Danes je to eno izmed najbolj kul stanovanj na svetu. Poglejte si ta veličasten penthouse!

In zakaj je ta veličasten penthouse tako neobičajen? V sredini skoraj petmetrskega okna je ogromna ura (kar je, resnici na ljubo, videti kot kakšen prizor iz filma), penthouse pa ima še 3 podobna okna, ki imajo prav tako ure. Ure so sinhronizirane, vedno točne in preproste za vzdrževanje.

PREBERITE ŠE: Vila Les Cèdres, najdražji dom na svetu, je naprodaj

Veličasten penthouse ima namesto oken kar ure.

Veličasten penthouse ima namesto oken kar ure.

Le predstavljajmo si, da živimo v stolpu s štirimi ogromnimi urami kot okni in čudovitimi stopnicami, ki nam omogočajo prehod med posameznimi nadstropji. Na sredini stanovanja je tudi stekleno dvigalo, ki nas z ulice popelje kar v glavni del stanovanja.
Celotno stanovanje so pred kratkim prodali za 18 milijonov ameriških dolarjev (okoli 16 milijonov evrov), kar je za nas, navadne smrtnike, zares astronomska vsota. Še vedno pa lahko priznamo, da so lokacija, notranjost in veličasten pogled na neobičajna okna razlogi, ki ne samo navdušijo obiskovalcev, temveč si tudi sami želimo živeti v tem veličastnem penthousu. Pa hitro v galerijo, kjer že čakajo fotografije tega božanskega stanovanja.

Ogled galerije – neobičajen veličasten penthouse v Brooklynu