Nokia se vrača na sceno pod novim lastnikom. Nekdanjega velikana zdaj skuša iz pepela dvigniti HMD Global, ki je telefonski del prevzel od Microsofta. Nokia 150 pa morda ni tisto, kar ste pričakovali od nekdanje mega zvezdnice mobilne telefonije.

Potem ko se je telefonskemu delu Nokie odpovedal Microsoft, ga je prevzelo podjetje HMD Global, ki so ga ustanovili nekdanji vodilni zaposleni pri Nokii. To namerava leta 2017 na trg poslati telefone Nokia z operacijskim sistemom Android, a prvi telefon pod okriljem novega lastnika ni pametni telefon, pač pa mobilni. Je Nokia obtičala v prejšnjem desetletju? Nokia 150 je namreč telefon, ki bi nas morda navdušil leta 2006, ne pa 2016! Ali pač? Na voljo bosta dve različici in sicer s podporo za eno oz. dve kartici SIM. Gre za klasičen mobilni telefon s fizično tipkovnico, ki služi tudi kot MP3 in FM radijski predvajalnik. Je nekakšno nadaljevanje modela Nokia 215.


Ponaša se z 2,4-palčnim zaslonom ločljivosti 320 x 240 slikovnih točk, VGA kamero z LED bliskavico, kar pomeni, da je bolj kot ne za okras, 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke, režo za spominsko kartico microSD. Podpira Bluetooth tehnologijo 4.0. Nokia pa ne bi bila Nokia, če ne bi imela tudi kače in s tega vidika Nokia 150 ne razočara.

PREBERITE ŠE: Nokia 216 – mobilni telefon, s katerim greste lahko na dopust brez polnilca

 Je v zgoščeni konkurenci še prostora za Nokio?


Je v zgoščeni konkurenci še prostora za Nokio?

Zakaj bi se odločili za nakup telefona, ki v kakšnem vašem predalu z neko drugo oznako počiva že zadnjih deset let? Z modelom Nokia 150 se vrača vzdržljiva baterija s kapaciteto 1020 mAh, ki v stanju pripravljenosti zdrži kar 31 dni in omogoča 22 ur pogovorov na polnjenje. Na voljo bo v prvi četrtini leta 2017, njena cena pa bo primerna njenim zmožnostim – 25 evrov. HMD Global več kot očitno s tem telefonom ne meri na Snapchat generacijo, pač pa tiste, ki telefon uporabljajo le za najnujnejše, torej klice in pošiljanje SMS sporočil.

Galerija – mobilni telefon Nokia 150: