Najmočnejši in najdražji Porsche Cayenne za leto 2019 ponuja veliko moči in veliko adrenalina. Pa poglejmo, kakšen je Porsche Cayenne Turbo (2019).

Pri znamki Porsche pravijo, da ima novi Posche Cayenne Turbo (2019) toliko genetike modela 911, kot še nikoli do zdaj. Torej lahko mirno rečemo, da se je Cayenne Turbo maksimalno ‘nabildal’ in da gre za pravega atleta z malce obilnejšim telesom. Ponuja prav vse, kar ponuja običajni Cayenne, a s to razliko, da vse to lahko doživite hitreje, bolj eksplozivno in bolj adrenalinsko.

Motor, ki poganja najnovejšega 8-valjnega “turbača” ima 4 litre prostornine, dvojno turbino in 550 konjskih moči. Motor proizvede 722 njuton metrov navora, kar pomeni, da ob uporabi športnega paketa Chrono lahko Cayenna Turbo od 0 do 100 km/h izstrelimo v vsega 3,9 sekunde, kazalec hitrosti pa se ustavi pri 290 km/h. Na poti je še model Turbo S, ki bo še močnejši in še hitrejši. Ker je že Cayenne Turbo neverjetno hiter, nas še kako zanima, kakšne nezemeljske pospeške bo premogel model Turbo S.

PREBERITE ŠE: NOVI PORSCHE CAYENNE (2019): KAJENSKI POPER S ŠPORTNIM PRIDIHOM

Galerija slik: Novi Porsche Cayenne Turbo (2019)

Več informacij:
citymagazine.si