Nekateri avtomobili so enostavno tako legendarni, da jih ni potrebno spreminjati, ker so večje spremembe "prepovedane". Subaru Outback že ima ta status.

Že več kot dve desetletji se Subarujev Outback karavan upira konvencionalnim smernicam in velja za enega najboljših terenskih vozil, če ne najboljše v svoji kategoriji.

Tudi zato pri Subaru niso presenetili z reinkarnacijo in predstavili zelo izboljšano 6 generacijo – slednja ohranja močne terenske korenine in jih nadgrajuje sodobnimi pritiklinami. Še vedno v nosu diha 2.4 litrski bokser motor, ki mu tokrat prvič po letu 2009 pomaga turbo in sedaj zmore 260 konjev. A največja dobrota je večkrat nagrajen sistem pogona za simetrično vožnjo na vsa kolesa vozila, ki mu asistira tehnologija za pomoč vozniku EyeSight.

Všeč nam je tudi to, da boste Outback-a tako ali drugače takoj prepoznali, saj je ostal svoj “tipični” predstavnik, ki ga krasijo “terenske” obrobe. Od navadnih “karavanov” se loči tudi po večji oddaljenosti od tal. Upamo le lahko, da bo ta robusten in zanimiv karavan našel kupce tudi na slovenskih cestah.

Galerija: Subaru Outlander