Biti mama zagotovo ni lahko. Kljub temu pa veliko žensk čuti, da je to njihovo poslanstvo. Ugotovi, ali si tudi ti pripravljena za to vlogo.

Naučile ste se imeti rade.

Veste, kako se imeti rade in se sprejemate takšne, kot ste. Zelo pomembno je, da smo do sebe prijazne, preden se odločimo skrbeti še za nekoga drugega. Ko se odločite, da boste vzgajale otroka, se prepričajte, da to počnete v srečnem in varnem domu, kjer boste otroka naučile, da je ponosen nase.

Pognale ste korenine.

Ste na določenem mestu v svojem življenju in imate dovolj sredstev, da zgotovite varno in udobno prihodnost zase in za svojega otroka. Pomembno je, da si najdete svoje stanovanje ali hišo. In čeprav je danes to zelo težko, vam bo sčasoma prihranilo veliko stroškov.

Ste v stabilnem in ljubečem razmerju.

Če ste v srečnem in stabilnem razmerju, je to še en velik znak, da ste pripravljene na otroka. Veste, da je za dobro razmerje treba trdo delati.

giphy (4)

Končale ste z žuranjem.

V življenju gremo skozi različne faze in vse te so le začasne. Če ste ena izmed tistih, ki je končala z žuranjem in se želi umiriti, je otrok najboljši način za ‘kurjenje’ vaše energije.

source (1)

Z veseljem se sprehodite skozi otroški oddelek ali pogledate stvari za nosečnice.

Ko gledate otroške stvari ali stvari za nosečnice, vas prevzameta veselje in zadovoljstvo. Vsakič, ko se sprehodite skozi te oddelke, si predstavljate sebe kot mamico ali svojega otroka v teh ljubkih oblačilih.

Disciplinirati znate svoje nečake in nečakinje.

Z otrokom morate biti pripravljene na skoraj vsako situacijo. Če ste že kdaj bile varuške in disciplinirale otroka ali pa skrbele za majhne otroke, ste pripravljene tudi na svojega. Ukvarjanje z otroki ni preprosto, in če to znate in vam je všeč, potem ste na pravi točki.

giphy (5)

Večopravilnost je vaše drugo ime.

To je verjetno ena od najpomembnejših spretnosti, če razmišljate o otroku. Sposobnost večopravilnosti in hkratna skrb za stvari vam bosta res pomagali pri vzgoji majhnega otroka. Otroci so namreč radovedni in težko sedijo na enem mestu.

Navdušujejo vas zgodbe o rojstvu otrok vaših prijateljic in njihove dogodivščine z otroki.

Nikoli vam ni dovolj zgodb o otrocih vaših prijateljic, ne glede na to, ali gre za smešne, boleče ali žalostne zgodbe. Vedno ste 100-odstotno zraven. Nekaj je v teh zgodbah, zaradi česar hrepenite po svojih zanimivih zgodbah.

Veste, da ste pripravljene.

Včasih ženske ne potrebujemo 101 znak, da vemo, da smo pripravljene biti mame. Včasih je dovolj, da vemo, kaj hočemo, in se odločimo, da bomo to dosegle. Nekatere ženske so bile preprosto rojene, da so mame in da skrbijo za svojo malo četico – to jih namreč osrečuje. Če ste ena izmed tistih, ki to preprosto čuti, potem ne čakajte.

giphy (6)