V letu 2109 bomo praznovali 110. rojstni dan francoske znamke Bugatti, zato so pripravili osupljivo izdajo avtomobila Bugatti Chiron, ki je v duhu Francije ‒ 110 ans Bugatti bo narejen v 20. primerkih. Tisti, ki imate pod palcem, boste morali pohiteti, če ga želite imeti.

Posebno izdajo seveda predstavlja najmočnejši Bugatti Chiron Sport, ki smo ga prvič videli na lanskoletnem avtosalonu v Ženevi. Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” se bo hitro ločil od ‘običajnih’ chironov, saj je osupljivi Bugatti Chiron v duhu Francije oziroma na več mestih lahko opazimo rdeče-belo-modro barvno shemo, ki simbolizira francosko zastavo, saj je prav Francija rojstni kraj podjetja Bugatti.

Posebna izdaja avtomobila Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” ima vpadljivo stekleno streho, ki ne samo, da daje občutek odprtosti, temveč še dodatno prispeva k prostoru nad glavo.

Karoserija, narejena iz karbonskih vlaken, je prekrita z mat modro barvo, kontrast pa poudarijo mat črna lita platišča, za katerimi so modro obarvane zavorne čeljusti. Veliko pozornosti so namenili celo pokrovu posode za gorivo. Le tega so peskali in nato ročno zloščili, da so dobili surov kovinski videz.

Že omenjeni motiv francoske zastave se izrazito opazi na stranskih ogledalih in na spodnjem delu zadnjega spojlerja. Zunanja barvna shema se nadaljuje v notranjosti, na sedežih pa lahko opazimo izvezene logotipe “110 ans Bugatti“.

Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” se lahko pohvali še z enim dodatkom, ki ga drugi chironi nimajo. Za voznikovimi in sovoznikovimi vrati se nahaja ovalni medaljon, ki narejen iz srebra in ponovno razkazuje francosko barvno shemo.

Pod pokrovom sprememb ni in imamo še vedno na voljo 8,0-litrski W 16-valjni motor s 1.500 konjskimi močmi. Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” bo na voljo v zgolj 20. primerkih.

Galerija: Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti”