Albert Einsten še danes navdihuje svet. Njegova filozofija o življenju zajema največje modrosti in to so osupljivi življenjski nasveti, ki vam bodo še kako koristili.

Pred vami so 4 veličastni življenjski nasveti genija Alberta Einsteina.

1. Strast nas lahko pripelje zelo daleč.

Nimam posebnih talentov. Sem le strastno radoveden.

Einstein je večkrat spregovoril o strasti, ki jo čuti do svojega dela in o moči, ki jo ima radovednost. Strast je izjemnega pomena. Z njo imamo neomejeno energijo, ki nas žene dalje kljub težkim izzivom.
Gonilo strasti je radovednost in ta je globoko zakoreninjena v intuiciji, še eni kvaliteti, ki jo je Einstein cenil. Poiščimo torej svojo strast in pustimo radovednosti, da nas prevzame.

2. Nič ne more nadomesitit vrednosti osebne izkušnje.

Branje po določeni starosti preveč odvrača um od njegovih ustvarjalnih prizadevanj. Vsak človek, ki bere preveč in premalo uporablja možgane, pade v lenobno navado razmišljanja – tako kot človek, ki preveč časa preživi v gledališču in se skuša zadovoljiti z življenjem nekoga drugega, namesto da bi živel svoje življenje.

Einstein je s prve roke izkusil, kako je, če uživaš večje količine znanja. Skozi svoje delo je razumel, da ni produktivno, če imamo večjo količino znanja iz knjig in premalo časa, da bi vse to znanje vnovčili.
Znanje ne more nadomestiti osebne izkušnje. Če želimo doseči nekaj ali pa hrepenimo za določeno človeško izkušnjo, so knjige, filmi in članki le začetek. Vzemimo, kar smo se naučili in to vnovčimo v našem življenju, da bodo te stvari lahko postale resničnost.

3. Prizadevajte si, da boste koristni.

Ne prizadevajte si, da boste uspešni, temveč da boste koristni.

Delovna etika je pomembna. Rezultati, ki jih boste dobili z delom, so močno odvisni tudi od stanja duha, ki ste ga imeli, ko ste delali.
Če vaša dejanja nekomu koristijo (če dajate, namesto da jemljete) in povečate vrednost vaših dejanj, boste tudi sami dobili nazaj nekaj zelo koristnega (kar bi morda lahko, ironično poimenovali ‘uspeh’ ali pa element uspeha).

4. Domišljija je moč.

Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno. Domišljija obkroža svet.

Domišljija je na žalost pogosto podcenjena. Vendar pa ima mesto v skoraj vseh večjih človeških prizadevanjih, od medicine do znanosti, in seveda, umetnosti.
Einstein je razumel vrednost in moč domišljije, ki jo je znal mojstrsko uporabiti. Navsezadnje je delal nekaj, kar ni takrat storil še nihče. Na stvari je moral pogledati iz povsem novega zornega kota.
Domišljija nam dovoljuje, da najdemo rešitve na naše težave, ustvarimo nove koristne stvari v naših karierah, zasebnih življenjih in da vidimo stvari na drugačen način. To lahko odpre bolj uravnoteženo in zdravo razumevanje sveta.

Ti 4 nasveti Alberta Einsteina so neprecenljivi.