Tehnološki giganti so tudi letos presenetili na sejmu CES 2019, a pozornost smo namenili tudi manj znanim podjetjem, ki so vredni omembe. Sem sodi tudi podjetje Volta, ki dokazuje, da je pametna posodica Mookkie, ki prepozna obraz vašega ljubljenčka, res edinstvena.

Volta, ki se ukvarja z razvojem izdelkov z umetno inteligenco, je zbrane na sejmu CES 2019 osupnila z Mookkiejempametno posodico za vašega ljubljenčka. Ta uporablja tehnologijo prepoznavanja obraza, kar pomeni, da prepozna obraz živali in ji ponudi hrano.

Mookie vašega hišnega ljubljenčka obvaruje pred tatovi, ki bi si želeli polastiti njegove jedi. Tako boste lahko brez skrbi, da bo vsakodnevno deležen zadostne količine hrane.

Kamera, vgrajena v posodico, ob pomoči sistema umetne inteligence analizira bližajočo se žival. V kolikor zazna, da gre za hišnega ljubljenčka, povezanega s posodico, samodejno odpre njen pokrov.

Posodica Mookkie je bila oblikovana z mislijo na hišnega ljubljenčka in njenega lastnika. Slednji lahko svojo žival spremlja tudi preko aplikacije za pametne telefone, ki ponuja razna obvestila in kratke videoposnetke. Posoda za hišne ljubljenčke je na letošnjem sejmu CES 2019 prejela nagrado za inovativen izdelek v kategoriji pametnega doma.

Mookkie bo kupcem na voljo od letošnjega septembra naprej. Zanj bo potrebno odšteti 189 $, kar preračunano znaša 165 €.