Ne le iPhone 7, tudi pametna ura Apple Watch Series 2, Apple Watch druge generacije, odmeva. Je naslednica pametne ure Apple Watch, ki jo je Apple predstavil pred skoraj dvema letoma. Tokrat so skupaj s podjetjem Nike predstavili tudi poseben model Apple Watch Nike+ in razveselili vse tiste, ki so fizično aktivni.

Na zapestju je nova generacije pametne ure videti povsem enako kot Apple Watch prve generacije – kvadratno ohišje in nešteto paščkov, med katerimi lahko izbirate. Izstopata keramično ohišje (poleg Apple Watch Edition, ure iz bele keramike, ki bo precej dražja in težja, bo na voljo tudi standardno aluminijasto ohišje in ohišje iz nerjavečega jekla) in poseben model Apple Watch Nike+. Seveda pa ne moremo enako trditi za dogajanje pod površjem, kjer se je spremenilo marsikaj. Na bolje, kakopak.

Ura je zdaj vodoodporna do 50 metrov globine (nosite jo lahko med tuširanjem ali plavanjem, podobno kot zapestnico Fitbit Flex 2), pohvali se lahko z lastno satelitsko navigacijo GPS, s čimer je presekala popkovino z iPhonom in se osvobodila, zanjo bo kmalu na voljo tudi priljubljena mobilna igra Pokemon Go. Je 50 odstotkov hitrejša kot predhodnica, za kar se lahko zahvali novemu 2-jedrnemu čipu. Nov zaslon je dvakrat svetlejši (1000 nitov), izboljšani so senzorji za merjenje srčnega utripa in na zdravje fokusiran operacijski sistem watchOS 3, ki zdaj omogoča takojšnje odpiranje aplikacij. Močno je spremenjen tudi uporabniški vmesnik, ki nudi boljši pregled.

PREBERITE ŠE: Novi iPhone 7 in iPhone 7 plus: težko pričakovan pametni telefon je tukaj!

Pametna ura Apple Watch Series 2

Serija pametnih ur Apple Watch Series 2

Nova Applova pametna ura bo na voljo od 16. septembra 2016 dalje (Apple Watch Nike+ bo naprodaj v drugi polovici oktobra 2016), in sicer za od 369 ameriških dolarjev naprej, a le v 25 državah, med katerimi pa ni Slovenije. Za uro s keramičnim ohišjem bo treba odšteti najmanj 1.249 dolarjev. Barve? Zlata, rožnato zlata, srebrna, vesoljsko siva in črna.

Ogled galerije – pametna ura Apple Watch Series 2