Osebni stil ne pomeni, da lovimo vsak trend, ki ga vidimo na modnih pistah. Osebni stil pomeni, da se odločamo za omejene različice trendov, izbiramo tiste, ki jih zares želimo dodati v svoje garderobe in take, ki na nas tudi dobro izgledajo. Najbolj modni ljudje so mnenja, da je bolje ustvariti trend oziroma ga zelo hitro posvojiti, kot pa ga nositi takrat, ko ga nosijo skorajda že vsi. Tukaj je vodič za pomladanske trende, ki bodo kaj hitro zacveteli in jih bomo lahko videli povsod. Zato pohitimo in jih posvojimo prej, kot pa bodo to storile množice.

Pomladanski trendi, s katerimi letos ne bomo zgrešile:

Pižama kot dnevno oblačilo

Ali vas res moramo prepričati, da nosite pižamo v javnosti? Svilena pižama se šteje namreč kot dnevno oblačilo – je sveža, nadgrajena verzija ujemajočega se spodnjega in zgornjega dela, ki ga je Taylor Swift nosila že pred leti.

Pižama kot dnevno oblačilo (Yolke, 300€)

Pižama kot dnevno oblačilo (Yolke, 300€)

“Statement” natikači

Superge, ki se na stopala le nataknejo, so najlažji in najbolj vsestranski čevlji, ki jih lahko imamo v garderobi. Za to pomlad posezite po svetlejših in drznejših in presenetite z nepričakovanimi teksturami, kot so svila, neopren ali celo tkana rafija.

"Statement" natikači (Robert Clergerie, 290€, stylebop.com)

“Statement” natikači (Robert Clergerie, 290€, stylebop.com)

(Pre)veliko cvetje

Cvetlične motive najdemo v vsaki spomladanski kolekciji, letos pa je čas, da se ti cvetlični motivi povečajo. Majhne popke bodo zamenjali večji, bolj umetniški in geometrični cvetovi.

(Pre)veliko cvetje (ZARA, 60€)

(Pre)veliko cvetje (ZARA, 60€)

“Statement” pasovi na torbicah

Ko boste kupovale torbico za to pomlad, ne spreglejte pasov na njej – pomembni so ravno tako, kot je pomembna silhueta torbice. Lahko so pleteni, barviti ali okrašeni.

"Statement" pasovi na torbicah (Fendi, 880€, nordstrom.com)

“Statement” pasovi na torbicah (Fendi, 880€, nordstrom.com)

Barviti anoraki

Ko naše jakne naredijo premik v prehodno sezono, jih lahko brez skrbi zamenja tudi anorak. Oblika in material bosta kljubovala dežju in hladnim jutrom, svetle barve pa bodo razsvetlile mračne dni.

Barviti anoraki (Tibi, 700€)

Barviti anoraki (Tibi, 700€)

Mini krilo

Pod modnimi žarometi je trenutno midi krilo. To sezono se vračajo mini krila. Poiščite takšno, ki je tako vsestransko kot na primer vaše kavbojke. Mini krilo lahko nosimo na več načinov, zato je primerno tako za toplo kot hladno vreme.

Mini krilo (TopShop, 60€)

Mini krilo (TopShop, 60€)

PREBERITE ŠE: Kaj je skrivnost žensk, ki slovijo po eleganci?

Viseči uhani

Komaj vidne uhane bodo to leto zamenjali sicer minimalistični, ampak dobro vidni viseči uhani. Zaradi svojih geometričnih oblik se lahko brez skrbi prilagodijo vsakodnevni garderobi.

Viseči uhani (Style Nanda, 15€)

Viseči uhani (Style Nanda, 15€)

Polo majice

Polo majice se bodo odlično podale k še enemu letošnjemu trendu, h kapi s šiltom. Polo majice z zanimivi podrobnostmi in iz zračnih materialov vas bodo ponesle nekaj let nazaj. Trenda pa vam nikakor ni treba vzeti preveč dobesedno!

Polo majice (T by Alexander Wang, 410€, farfetch.com)

Polo majice (T by Alexander Wang, 410€, farfetch.com)

Elegantne pajkice

To sezono bodo pajkice končno dobile enak status, kot ga imajo hlače. Čeprav so eden tistih kosov, ki jih bodisi obožujemo ali sovražimo, je težko zanikati dejstvo, da so povsod.

Elegantne pajkice (Mango, 60€)

Elegantne pajkice (Mango, 60€)

3D-vezenje

Pomladno cvetje bo krasilo naše obleke, majice, jakne ali hlače tudi v tridimenzionalni obliki.

3-D vezenje (Finery, 200€, finerylondon.com)

3-D vezenje (Finery, 200€, finerylondon.com)

Puhovke

Puhovke niso več le za topla alternativa, ki se skriva nekje v omari … za vsak primer. Zdaj so del modne oprave, ki je videti zares kul s kavbojkami nad gležnji in v kombinaciji z belimi supergami.

Puhovke (T Tahari, 74€, neimanmarcus.com)

Puhovke (T Tahari, 74€, neimanmarcus.com)

Domiselni salonarji, odprti pri prstih

Pomladne petke morajo biti prenova klasičnih salonarjev z odprtino pri prstih: debele pete in trakec okoli gležnja, ne ustrašite pa se niti mešanja vzorcev, tekstur in barv.

Domiselni salonarji, odprti pri prstih (Marni Chunky Heel Sandals, 630€, farfetch.com)

Domiselni salonarji, odprti pri prstih (Marni Chunky Heel Sandals, 630€, farfetch.com)